تجاوز و غارت توسط مغولها
یونانیها، رومیها و برخی اقوام دیگر در جنگها مرتکب تجاوز میشدند. مغولها که امپراتوری مغول را در سراسر اوراسیا تاسیس کردند، ویرانی فراوانی را در طول تاخت و تازهاشان به بار میآوردند. طبق مدارکی که در زمان حکومت چنگیزخان و پس از آن نوشته شده؛ بعد از پیروزی، سربازان مغول دست به غارت، چپاول و تجاوز میزدند. جریوس، یک راهب که از تهاجم مغولها به مجارستان جان به در برده بود علاوه بر عنصر قتل عام در جریان آن اشغال، به خصوص به این موضوع اشاره کرده است که مغولها از تحقیر زنان لذت میبردند.
تجاوز جنسی سازمان یافته به بیش از ۸۰هزار زن طی ۶ هفته کشتار ننگین توسط سربازان ژاپنی مثالی از سبعیتهایی اینچنینی است. در طول جنگ جهانی دوم تقریبا ۳۰۰هزار زن چینی و کرهای اصطلاحا به عنوان «زنان آسودگی» مجبور به تن فروشی در روسپی خانههای ارتش ژاپن شده بودند. (نیروهای مراکشی فرانسه معروف به گومیرها در نبرد مونتکاسینو مرتکب تجاوز و سایر جنایات جنگی شدند). تجاوز توسط سربازان در بسیاری از مناطقی که توسط ارتش سرخ تصرف میشد، امر رایجی بود.
ادعا شده است که در جریان جنگ استقلال بنگلادش به تقریبا ۲۰۰هزار زن توسط ارتش پاکستان تجاوز شد. گرچه بسیاری از جمله استاد سارمیلاباس این موضوع را تنها شایعه و دروغ دانستهاند. «حداقل ۵۰هزار زن مسلمان در جنگ بوسنی توسط نیروهای صرب مورد تجاوز قرار گرفتند. تبلیغات زمان جنگ معمولا مدعی بدرفتاری با جمعیت غیرنظامی است و در مورد آن اغراق میکند و ادعای تجاوز در این میان نقشی برجسته دارد. در نتیجه غالبا هم از نظر عملی و هم از جهت سیاسی بسیار دشوار است که تصویری صحیح از آنچه واقعا رخ داده، به دست آورد.» (مروری برتاریخ مسلمانان در یوگسلاوی و جنگ در بوسنی و هرزگوین)
گزارش یونیسف از تجاوز به زنان
یونیسف در مورد تجاوز به زنان و کودکان در مناطق درگیر مناقشه در آفریقا عنوان کرده؛ که دیگر تنها جنگجویان مرتکب تجاوز نمیشوند، بلکه غیرنظامیها هم دست به تجاوز میزنند. براساس گزارشات منتشره یونیسف تجاوز در کشورهایی که دچار جنگ یا بلایای طبیعی هستند امر معمولی است، که پیوند میان رویداد خشونت جنسی و ریشه کن شدن عمیق بنیانهای جامعه و فروریختن هنجارهای اجتماعی را نشان میدهد. به نظر کارشناسان تجاوز در مناطق درگیر مناقشه در سودان، چاد و کنگو شایع است. تخمین زده شده؛ بیش از ۱۰۰هزار زن که امروزه در کنگو زندگی میکنند؛ در درگیریهای سالهای اخیر مورد تجاوز قرار گرفتهاند.
بعضی تخمین میزنند که تقریبا ۶۰% از جنگجویان در کنگو آلوده به HIV هستند. در ۱۹۹۸، دادگاه کیفری بینالمللی مربوط به روآندا دریافت: در جریان کشتار دستهجمعی در این کشور، از تجاوز سازمان یافته استفاده شده است. آنان متوجه شدند که تجاوز جنسی در روآندا، جزء لاینفک فرآیند نابود کردن قوم توتسی بوده است، ضمن آنکه تجاوزات به شکل سازمان یافته انجام گرفته و شدت تجاوز به زنان توتسی به حدی گسترده بوده که خود به پروندهای ویژه برای رسیدگی نیاز دارد. برآورده شده که ۵۰۰ هزار نفر از زنان در جریان قتل عام ۱۹۹۴ روآندا مورد تجاوز قرارگرفتهاند. دادگاه کیفری بینالمللی، تجاوز، بردگی و اسارت جنسی، تن فروشی اجباری، بارداری تحمیلی، عقیم سازی اجباری، و هرنوع خشونت جنسی نظیر اینها را، در صورتی که عمل مذبور بخشی از یک برنامه سازمان یافته باشد، به عنوان جنایت علیه بشریت تشخیص داده است.
«تجاوز جنسی زمانی به عنوان جنایت علیه بشریت شناخته شدکه؛ دادگاه کیفری بینالمللی حکم بازداشت برخی افراد را بر مبنای قرارداد ژنو و به دلیل نقض قوانین و مقررات جنگ در کشور یوگسلاوی سابق صادر کرد. به ویژه، از آن روی چنین موضعی اتخاذ شد که زنان مسلمان در شهر فوکا (در جنوب شرقی بوسنی و هرزگوین) بعد از اشغال شهر در آوریل ۱۹۹۲، تحت اسارت، شکنجه، و تجاوزهای دسته جمعی گسترده و سازمان یافته سربازان صرب، بوسنی و هرزگوین، ماموران پلیس و گروههای شبه نظامی قرارگرفتند.» (مروری برتاریخ مسلمانان در یوگسلاوی و جنگ در بوسنی و هرزگوین).
رفتار داعش در تجاوز به زنان
گروه تروریستی داعش رسما اعلام کرده که دختران و زنان ایزدی را به عنوان بردههای جنسی استفاده میکند. آنها مدعی شدهاند که بدینوسیله ایمان باطنی زنان ایزدی را میسازند. بر اساس اعلام داعش، قصد آنها تنها هدایت زنان ایزدی و مبارزه با عقیده است و نه غرائز جنسی. بنابراعلام سازمان ملل متحد، زنان ایزدی که از مناطق گوناگون گردآوری شدهاند برای فروش به عنوان برده جنسی ربوده شده بودند. در جریان تهاجمات تروریستهای داعش و تجاوز سازمان یافته به دختران و زنان جوان مسلمان، مسیحی و فروش آنان برای بهرهگیری جنسی امری بدیهی است. سوال این است چه کسانی خریدارند؟
سلام استاد طباطبایی در خصوص این مطالب آیا منبع یا کتابی هست که بتونم بیشتر مطالعه کنم؟
اینجانب کتابی دارم تحت عنوتن تعرض به زنان
بله کتابهای اینجانب