افکار منفی خودمان:
بدبینی و منفینگری با اثر بدی که روی خود شخص و اطرافیانش میگذارد، زندگی را در کام انسان تلخ و غیرقابل تحمل میکند. ما در تعامل متقابل با دیگران هستیم اگر خوب درباره آنها فکر کنیم، آنها نیز با ما خوب خواهند بود و اگر بد، آنها نیز با ما بد خواهند بود. افراد بدبین و منفینگر حتا با خود نیز مشکل دارند و به زمین و زمان بد و بی راه میگویند. افکارمنفی- منفینگری- منفیبینی- خیالات منفی- بدبینی نیز شبیه بیماریهای عفونی و امراض واگیر؛ مسریاند و باید توسط واکسنهای پیشگیری جلوی نفوذ ویروس آنها را گرفت. اما چگونه؟
با گوش ندادن به حرفهای منفی، اجتناب کردن از آدمهای منفیبین، پرهیز از اجتماعاتی که منفیگویی و بدبینی و منفینگری در آنجا رواج دارد و نَقل محفل است. به طورکلی دوری از همه عواملی که باعث میشود افکارمنفی در ما ریشه دواند یا تقویت شود، و برعکس توسل جستن به عناصری که موجب مثبت اندیشی، مثبتبینی و مثبتنگری میگردند. خبر خوب این است که کار درونی و مداوم و پایا میتواند عادتهای فکری را تغییر دهد (الگوهای ذهنی). اما چه طور با افکارمنفی کـه تـوانایی ضربه زدن به ما را دارند و اطمینان و اعتمادمان را از بین میبرند، کنار بیاییم؟
اولین و مهمترین مساله اینکه؛ افکارمنفی به دلیل ذات متزلزل و ضعیفشان در چهارچوب یک ذهن قوی و محکم نه اثری دارند، نه کاربردی، و دوم باید بدانیم چگونه در برابر هر حادثهای واکنش نشان داده و آن را زیر سلطه بگیریم حتا اگر یک فاجعه به نظر برسد. اگر پیامهایی که افکارمنفی به ذهن میفرستند را نادیده بگیریم، آنها رفته رفته مجبور به عقب نشینی میگردند و به مرور میتوانیم مثبت اندیشی را جانشینشان کنیم.
در دام افكار مخربِ منفي، که همچون ویروسهای کامپیوتر هستند، نيفتادن امر خیلی مهمي است، آنها تاثير تخريبي و ويرانگرِ عميقي بر ذهن و سيستم عصبي دارند. افکارمنفی مانند سلولهای سرطاني گسترش مییابند. همیشه پيشگيري از درمان بهتر است. بايد سدي در برابر افكارمنفي (ويروسهاي مخرب) درست كرد و به شكار انديشههاي مثبت رفت و جنبههاي خوب هر رويدادی را ديد (نيمه پرليوان).