اجتماعی

موفقیت کجاست

موفقیت کجاست - دکتر طباطبایی
نوشته شده توسط افشین طباطبایی

موفقیت کجاست:

با توجه به‌نظر افراد مختلف درباره موفقیت به‌طور معمول به نتایج زیر دست می‌یابیم:

۱- بتوانم به‌کار مورد علاقه‌ام بپردازم و از آن پول دربیاورم

۲- بتوانم کار درخوری انجام دهم که زندگی دیگران را تغییر دهد

۳- می‌خواهم پول زیادی به‌دست آورم و به آرزوهایم برسم

۴- فردی مشهور و چهره‌ای ماندگار شوم

مطالعات پزوهشگران نشان داده است که انسان‌ها به‌واسطه‌ی انگیزه‌های مختلفی مثل: احساسات درونی، نیاز به تغییر، ارزشمندی و عزت نفس برقراری روابط، حفظ بقا و… تصویری از موفقیت در ذهن‌اش شکل می‌گیرد.

شاید من و شما تصور دیگری از مفهوم موفقیت یا هدف دیگری از موفقیت داشته باشیم. ولی هر چه باشد مهمترین نکته این است که برای رسیدن به هدف باید در مسیری مشخص و معین قرار بگیریم، یا به‌عبارتی در درستی را باز کرده و از آن عبور کنیم، یعنی انتخاب صحیحی انجام دهیم.

هر یک از ما آرزو و اهدافی داریم که دستیابی به آن‌ها را عین موفقیت می‌دانیم، ولی همه داستان، هدف و تصور ذهنی و دستیابی عینی به یک هدف و آرزوست. منظور چگونگی عملیاتی کردن خواسته ما که احساس موفقیت می‌نامیم. اما همواره پرسشی در ذهن افراد نقش می بندد که اگر داستان این است پس چرا بسیاری از مردم نمی توانند به اهدافشان دست یابند و موفق شوند؟

برخی انسان شناسان معتقدند عملی کردن خواسته ها برای بسیاری افراد، یعنی گام گذاشتن در راه و مسیر رسیدن به اهداف و کسب موفقیت، مثل پرش از بالاترین سکوی شیرجه به درون استخر برای اولین بار است. اگر تا به حال روی بالاترین سکوی پرش رفته باشید، متوجه می شوید چه اندازه ترس و وحشت سراپای شما را فرا می گیرد. در چنین شرایطی انسان قدرت حرکت فکر و ابتکار عمل را از دست می دهد. پریدن از ارتفاع زیاد احتیاج به انگیزه های فراوانی دارد.

رسیدن به موفقیت نوعی دانش است که نیاز به آموزش و یادگیری دارد. حقیقت این‌که موفقیت‌های شخصی به‌سادگی حاصل نمی‌شوند. هر یک از ما نیاز به مربی حرفه‌ای در رشته مورد نظرمان را داریم. برای پرش از سکوی شیرجه، باید هفته‌ها و ماه‌ها زیر نظر یک مربی کاربلد و فنی تمرین کنیم و از تعلیمات و آموزش‌های او بهره ببریم و بعد از کمترین ارتفاع شروع کرده تا کم‌کم بتوانیم از بلندترین سکو بپریم.

هر‌کسی ا حتیاج دارد، برای تبدیل خواسته‌های قلبی و آرزوهایش به واقعیت، از وجود فردی با تجربه و کاردان در همان زمینه استفاده کند. چنین فردی که از او به‌عنوان مربی نام می‌بریم، با شناخت نقاط قوت و ضعف‌مان و تلاش در جهت رفع آن‌ها و هدایت ما، راه را برای‌مان تسهیل می‌کند، تا بتوانیم قاطعانه تصمیم گرفته و عمل نماییم.

اشخاص زیادی در پیرامون ما هستند که حتی نمی‌توانند در مورد انتخاب یک غذا در رستوران تصمیم بگیرند و همیشه در برابر انتخاب‌ها سردرگم هستند.بیشتر افراد به‌واسطه‌ی پیام های بازدارنده‌ی دوران کودکی که موجب عدم درک مفهوم مسئولیت‌پذیری و دسته و پنجه نرم نکردن با سختی‌ها شده است، نمی‌توانند از پس مشکلاتشان بربیایند، چه رسد به این‌که بخواهند فردی ممتاز و موفق هم بشوند.

کمک گرفتن از مربی و شاگردی کردن و تلمذ نزد استادان با تجربه، راه‌های تازه‌ای را در برابر ما قرار می‌دهد، وسعت دید و چارچوب‌های ذهنی‌مان را گسترش می‌دهد تا بتوانیم با استفاده از فنون و مهارت‌های جدید قاطعانه انتخاب کنیم و درهای درستی را برای پیشرفت و رسیدن به قله‌های موفقیت باز نماییم.

درباره نویسنده

افشین طباطبایی

افشین محمدباقر طباطبایی. نویسنده و پژوهشگر مسائل اجتماعی - روانشناختی - مشکلات جوانان. مربی مثبت‌اندیشی. شعار او این است: رهبر ارکستر زندگی خود باشید

دیدگاهتان را بنویسید