باورهای سازنده
باورهای سازندهای وجود دارد که باعث آرامش و امنیت خاطر زندگی میشود؛ به طور مثال:
۱- اعتقاد به تفضل الهی
۲- اعتقاد به حمایت خداوند
۳- اعتقاد به ارزشهای فردی
۴- اعتقاد به خواستن، توانستن است
با این وجود طي كردن مسير مثبت انديشي احتياج به سرسختي، حوصله و زمان براي به دست آوردن مهارت لازم دارد. اگر مثبت فکر کنیم و جوانب خوب و پسندیده همه چیز را در نظر بگیریم، حتا اگر زندگی بر وفق مرادمان پیش نرود بازهم، میتوانیم بر اوضاع مسلط شويم و آرام آرام خود را از آن وضعیت نجات دهيم.
هر وقت بخواهيم مثبت بيانديشيم، افکار مخرب یکه در ذهن ما ریشه دواندهاند، همه چیز را بد و اشتباه نشان میدهند. تنها با تمرین، تلاش، تکرار و سرکوب امواج منفی، میتوان عادت منفی بافی را از ذهن دور کرده و آنها را در پستوی ذهن انبار کنیم.
از یک استخر بزرگ هیچکس یک لیوان آب هم نمیخورد، چون آبش راکد و آلوده است. ولی از یک چشمه کوچک که از دل کوه بیرون میآید هزاران نفر آب میخورند، چون گوارا و پاک و تازه است. افکار منفی مثل آب استخر حجیم و غیرقابل شرب و آلوده است، ولی افکار مثبت مثل چشمه جوشان، مولد، زاینده، تازه و زندگی بخش است.
حنی مکانها هم دارای انرژی هستند؛ جاهایی مثل گورستان، بيمارستان، كلانتري، دادگاه و فضاهای پر سر و صدا مثل خیابانها نيروي روان ما را تخلیه میکنند مثل چاه روان ما را بدرون خود میکشند. اما اماکن مذهبی مثل: خانه خدا، حرم امامان، مساجد، باغ و جنگل و… انرژی بخشاند، یعنی سرشار از انرژی و بار مثبت هستند و نيروي رواني از دست رفته ما را جبران میکنند.
باورها و اعتقادات ما و نوع نگاه و برداشتی که از زندگی داریم، تا حد زیادی میتواند ما را به سوی خوشبختی یا بدبختی سوق دهد؛ در واقع هر اتفاقی که در زندگی پیش میآید و هر موضوعی بالقوه میتواند باعث خوشحالي یا ناراحتی ما شود؛ در این میان مثبت اندیشی کمک میکند تا بتوانیم تغییرات موثری در گفتار و رفتار و به طوركلي زندگیمان ایجاد کنیم.