ازدواج یکی از مهمترين رسوم اجتماعي است و بسیاری از هنجارها و ناهنجاریهای جامعه مربوط به همین نهاد مقدس است. كودك آلوده به دنيا نميآيد اين خانواده و پدر و مادرند كه زمينهساز شرافت يا آلودگي او را فراهم میسازند. خانواده مانند یک پیکر زنده است هر تزلزلی در خانواده از جمله عدم تفاهم بین والدین سبب آسیب رسیدن به فرزندان میگردد.
تخریب فرزندان = تخریب جامعه
همه اطرافیان به نحوي در فرزند اثرگذار، مدل و الگو هستند. جرأت والدین اطمينان بخش است هيبت و وقار و تفاهم بین والدین سازنده. بیشتر افراد موفق؛ موفقیتشان را مدیون خانواده سالم خویش هستند. رفتار فرزندان انعكاسي از رفتار والدین است. محیط نامساعد و ناهنجار خانواده بر اخلاق اعضا تاثیر سوء گذاشته و جامعه را نیز متاثر میكند. محيط خانه و رفتار والدين براي فرزندان، نخستين كلاس انسانسازي است. اولین معلم هر انسان مادر اوست. مادران میتوانند با تدبیر و درایت درهای بهشت را به روی فرزندان باز کنند یا دروازههای جهنم را.
عدم تفاهم بین والدین، خشونتها و ستيزهای خانوادگی، برخوردهاي خشن و بيحرمتي پدر و مادر نسبت به یکديگر در حضور فرزندان (در هر سطحی)، نتایج تاثرانگیز و منفی و تخریبی زیادی بر فرزندان و در نهایت جامعه میگذارد؛ از جمله وحشت و ترس – اضطراب و نگرانی – خشم و پرخاشگری – افسردگی و انزوای فرزندان و تزریق آن به محیط جامعه توسط آنان. یعنی به دست خود اسباب غرق خودمان را فراهم میسازیم.
استحکام یا تضعیف سه محور احترام و محبت و گذشت در زیرساختهای کانون هر خانوادهای نقشی اساسی دارد. تفاهم در پرتو احترام و محبت و گذشت. عامل تهديد روابط زناشویی فقدان محبت نيست بلكه روش ابراز محبت است. پدر و مادر بايد از خطاهاي همديگر چشمپوشي نمايند. حاكم بودن فضاي دوستي بين والدین میتواند انرژی و پتانسیل مثبتی در کانون خانواده به ارمغان آورد . از همین امروز، سهم احترام – محبت – گذشت را در زندگیهامان بیشتر کنیم.
در مسیر زندگی با مشکلات زیادی روبرو میشویم؛ مشکلات مالی، خانوادگی، شغلی و… ولی این تنگ نظری، نکته سنجی، بدبینی، استبداد رای، و دیگر صفات منفی است که به کانون خانواده آسیب وارد میکند، و به سرزنش، توهین، تحقیر و هتاکی به یکدیگر منجر میگردد. هنگامی که به غُُرغُر مشغولیم، قدر موهبتهایی که زندگی هر لحظه به ما میدهد را نمیفهمیم.
اختلافات زناشویی علل مختلفی دارد که با توجه به پژوهشهای انجام شده در مراکز مشاوره سراسر کشور بیشترین علل عبارتنند از: دخالت اطرافيان، عدم تفاهم، عدم تمكين، ضرب و شتم، عدم مسئوليتپذيري، اعتياد، بدبيني، عدم علاقه. نباید دست روی دست بگذاریم و آن قدر نگاه کنیم تا زندگی جلوی چشمان ما از پا در بیاید. باید از دنیای فکر و خیال بیرون بیاییم. با ای کاش و حیف و… کاری از پیش نمیرود. ازاینرو نیازمندیم تا نظام باورهای خود را گسترش دهیم.