اولین معلم هر انسان مادر اوست. مادران میتوانند با تدبیر و درایت درهای بهشت را به روی فرزندن باز کنند و یا دروازههای جهنم را. خانواده به ویژه مادران نه تنها همواره باید در تعقیب جریان تربیتی و تزکیه فرزندان باشند بلکه باید با مراقبت و مواظبت و صبر و شکیبایی اسباب تهذیب و تادیب فرزندان منحرف را نیز فراهم سازند.
مطالعات دانشمندان نشان داده برای جلوگیری از گسترش آسیبهای اجتماعی تنها باید بنیان خانواده را استحکام بخشید. مادران و زنان به عنوان کارگردانان اصلی این میدان میتوانند تاثیری شگرف بر بستر مناسب تربیت و پرورش داشته باشند. حضور زنان در محوریت خانواده امر واجبی است. خانوادههایی که از این نعمت بیبهرهاند آسیبهای زیادی برآنان وارد میشود.
ممکن بوده درگذشته بنیان خانواده را با سازوکارهای سادهتری به خوبی مستحکم نگه داشته، ولی امروزه درنتیجهی پیشرفتهای تکنولوژیک، رشد تحولات اجتماعی، پیچیده شدن روابط اجتماعی؛ سازوکارهای کهنهی گذشته کارایی خود را از دست داده و پاسخگوی حل معضلات و مشکلاتی که خانوادهها با آن دست به گریبانند، نمیباشد.
ازاینرو زنان و مادران نیاز به آموزش و ارتقاء سطح آگاهیهای خود، متناسب با اطلاعات روز دارند. کنار گذاشتن باورهای سنتی و راهکارهای کهنه و فرسوده که فاقد پتانسیل لازم برای تربیت میباشند یکی از اقدامات واجب و رویکردی بهجاست.
تعمیق نمودن باورهای اصیل مذهبی در مادران و زنان علاوه بر تحکیم خانواده بهطور مستقیم بر کاهش مُعضلات اجتماعی هم تاثیر میگذارد. با تعلیم و تربیت صحیح محیط خانوادگی سالم و به دور از آلودگیهای فکری میگردد. مطالعات دانشمندان اجتماعی در بیشتر کشورهای دنیا نشان داده که خانوادههای با علایق مذهبی و ایمان قلبی عمیق نه تنها از سلامت روانی بالاتری برخوردارند بلکه کارایی عملیشان در رویاروییهای اجتماعی نیز بالاست.
در این راستا توجه به آموزههای صحیح قرآنی و استفاده از مخزن غنی مکارم اخلاقی اسلامی؛ فضای خانواده را به سمت و سویی درست سوق میدهد. میتوان عنوان کرد که بروز برخی آسیبها و ناهنجاریهای اجتماعی در خانوادهها به دلیل عدم اطلاع صحیح مادران و پدران از آموزههای دینی و نداشتن باورهای عمیق مذهبی به وجود میآید، معضلاتی مانند؛ خودکشی، اعتیاد، روابط غیراخلاقی و…
گرچه عوامل و مولفههای مختلفی در تربیت انسان نقش دارند، ولی در این میان اولین گام در نظام خانواده برداشته میشود، ازاینرو نکتهای که مادران و زنان باید به آن توجه کنند استفاده از دریای غنی مکارم اسلامی به شیوهای جذاب و موثر در تربیت کودکان است. به بیانی روشنتر در روش تربیتی اسلامی؛ خانواده در متن اصلی قرار دارد، و مسئول مستقیم رفتار و کردار انسان است، یعنی قرارداد و مانیفیست زندگی هر انسانی در خانواده و به ویژه توسط مادران بسته میشود و شکل میگیرد.
[…] والدین و حتی برخی متخصصان تعلیم و تربیت عقیده دارند محبت بیش از اندازه والدین کودک را پرتوقع و […]
مادر بودن و مادری کردن بسیار دشواره چرا که سرنوشت آیند ه ی فرد به نوع تربیت او بستگی داره.باید قبل از مادر شدن مطالعه کرد و اطلاعات زیادی را کسب کرد چرا که هرچیزی با مطالعه و اطلاعات بیشتر موفقیت بیشتری را به دنبال دارد.
مانیفیست و قرارداد زندگی هر انسانی به دست مادر او منعقد میگردد. این مادران ما هستند که میتوانند دروازهای جهنم یا درهای بهشت را به روی ما باز کنند.
[…] والدين براي فرزندان، نخستين كلاس انسانسازي است. اولین معلم هر انسان مادر اوست. مادران میتوانند با تدبیر و درایت […]
[…] حقیقت خمیرمایه روان و نگرش اصلی انسان در همان دوران کودکی شکل میگیرد، کودکی که زیاد مهار […]