خشونت خانگی انواع گوناگونی دارد:
۱- جسمانی: ضرب و جـرح و کتک کـاری
۲- کلامی: تمسخر، توهین، تحقیر و فحاشی
۳- اقتصادی: تخریب و شکستن لوازم خانه
در تنگنای مالی قرار دادن زن
۴- حقوقی: عـدم پـرداخت نفقه و خــرجی
۵- جنسی: آزار و اذیت یا ســـردی جنسی
چند مثال:
*«شوهر بد دهن، فقط به حرف های مادرش گوش میکرد، از ابتدای ازدواج رفتار خشونت آمیز داشت، به زن بی اعتنا بود، با کوچکترین مشکلی زن را کتک زده و هر چیزی به دستش نزدیک بود، به سوی زن پرتاب میکرد».
*«زن همسری بدبین داشت، زن حق بیرون رفتن از خانه را نداشت مرد به زن تهمت بد میزد و اگر زن تنها از خانه بیرون میرفت، از طرف شوهر مورد آزار قرار میگرفت».
*«شوهر دائم الخمر بود و زن را مورد آزار قرار میداد و بازوهای او را با آتش سیگار میسوزاند. مرد از نظر مالی پایینتر از زن بود و به خانواده زن حسادت میکرد و پول هایی را که پدر زن به دخترش میداد، به زور از او میگرفت. چندبار زن را تهدید به مرگ کرده و دوبار هم گلویش را به قصد کشت فشار داده بود».
احساسات درونی این زنان
از یک طرف عدم اعتماد به نفس، ترس، ناامنی، استرس، افسردگی، وحشت از اِعمال خشونت، عدم اقتدار نزد فرزندان، جوآشفته خانه، عدم احترام به پدر و مادر، عدم صمیمیت و اعتماد، عدم حمایت و… زن را دچار استیصال و سُستی میکند و از طرفی دیگر چون طلاق امری مطرود در جامعه ایرانی به شمار میآید و بیشتر زنان نیز پشتوانه مالی ندارند و اغلب به علت وجود فرزندان، حاضر به شکایت برای جدایی از همسر خود نیستند.
در مواردی که زن از سوی خانواده اش برای رهایی از وضع موجود و طلاق حمایت میشوند، بازهم احساس حقارت، عدم اعتماد به نفس، ناامنی و تنهایی به سراغشان میآید، و باید با کوهی از مشکلات مبارزه کنند. اغلب زنان ایرانی معتقدند حفظ خانواده مهمتر از شخص آنها و سلامتیشان میباشد. درنتیجه خشونت و آزار همسرانشان را تحمل کرده و سکوت میکنند.
زنان همیشه در برابر خشونت شوهران احساس بی پناهی دارند. خشونت علیه زنان فراگیر، بدون مرز و جهانی است. سازمان های دفاع از حقوق بشر با اشاره به انواع خشونت اِعمال شده بر علیه زنان در سراسر جهان به دنبال آنند تا در نگرش مردان به زنان تغییر داده شود. شاید هم زنان باید به مردان کمک کنند تا در برداشت های خود تجدید نظر نمایند.
خشونت علیه زنان پدیده ای است که زن به خاطر جنسیت خود (صرفا به علت زن بودن) مورد اِعمال زور از سوی مرد قرار میگیرد. چنانچه این رفتار بین زن و شوهر باشد، از آن به خشونت خانگی یا آزار زنان تعبیر میشود.
من یک زنی هستم که از بچگی شاهد دعوای پدر و مادرم بودم و تو خانه مدام مورد خشونت برادران و پدرم قرار میگرفتم و برای رهایی از دست آنها و محیط نا امن خانه تصمیم سریع و اشتباه درباره ازدواج گرفتم که باعث شد اوضاعم از بد به بدتر تبدیل شود.همان اوایل ازدواج تمام موارد خشونتی که جناب دکتر دربالا ذکر کردند شامل حالم شد!!یعنی کتکم میزد و بارها گلومو به قصد کشت فشار میداد ،خیانت میکرد…طوری که حاضر شدم مهریمو ببخشم و طلاق بگیرم و باز به زندگی اولم برگردم.متاسفانه خشونت علیه زنان باعث میشه خیلی از زنان و فرزندانشان رفتار طبیعی و نرمال و روحیه لطیفشون را از دست بدهند و تبدیل به یک آدم عصبی و پرخاشگر با رفتار غیر طبیعی و کاملا مضطرب و ترسو بشن
همه ما آدمها میتوانیم با آموزش و بالا بردن آگاهی و تمرین البته زیر نظر یک مربی مهارت لازم برای تغییر را پیدا کنیم. مثل کاری که ورزشکاران برای یادگیری مهارت ورزشی و بالا بردن رکورد ورزشی همه دستورات مربی را مو به مو اجرا میکنند . ما هم برای تغییر چارچوب ذهن تخریب شده خودمان باید کسب مهارت کنیم تمرین کنیم یاد بگیریم و در کل نیازمندیم که بخواهیم.
امیدوارم که هم من و هم کسانی که قربانی این خشونت ها شدند و باعث شده تا ناخواسته تبدیل به آدمهای اشتباهی شویم بتونیم یروزی تغییر کنیم و خود واقعیمونا پیدا کنیم البته با کمک بزرگوارانی مثل شما دکتر.
انسان قابل تغییر است همه ما میتوانیم تغییر کنیم به شرطی که بخواهیم و تلاش کنیم آن هم با همه وجود
کاملا درست بیان کردید.از اینگونه موارد در دنیای امروزه بسیار زیاد دیده میشود و بدترین حالت ممکن آن در کشور ما وجود دارد که نمیتوانیم باوجود بدترین شرایط ممکن تن به جدایی دهیم.امیدوارم روزی فرهنگ سازی شود.
باید دید به چه بهایی تن به جدایی دهیم چون هر کاری شرایط خاص خودش را دارد.
ممنون از مطالب بسیار جالب و آموزندهٔ شما، خیلی جالب بود و استفاده کردم
خیلی خوشحالم که توانستم رضایت شما را جلب کنم لطفا کتاب یک نفس را مطالعه کنید
بسيار خوب و منطقى واميد براى بهتر زندگى كردن ??
متشکرم
بسيار عالي بود
متشکرم
???????
[…] اجباری، بارداری تحمیلی، عقیم سازی اجباری، و هرنوع خشونت جنسی نظیر اینها را، در صورتی که عمل مذبور بخشی از یک […]