تحلیل رفتار متقابل:
کارگاه و کلاس تحلیل رفتار متقابل اینجانب به طور مرتب در سه سطح مقدماتی – پیشرفته – تکمیلی در اماکن مختلف و برای گروه های مختلف برگزار میگردد. در این سه دوره مباحث زیر بحث میگردد و همه شرکت کنندگان حضوری فعال دارند. همینطور تمریناتی عملی بین شرکت کنندگان انجام میشود.
شناسایی تئوری تحلیل رفتار متقابل به عنوان یک مکتب علمی – کاربردی در حل مشکلات احساسی و رفتاری.
شناخت سه حالت خودآگاه انسان: والد – بالغ – کودک.
آشنایی با رفتارهای متقابل: والد – کودک (موازی – متقاطع) و شناخت بالغ.
بازی ها (الگوهای رفتار اجتماعی ناسالم) و نوازش ها(معیاری از تحویلگرفته شدن بین افراد).
پیش نویس های ذهنی و چهار وضعیت روانی.
۱- من خوبم – تو بدی
۲- من بدم – توخوبی
۳- من بدم – تو بدی
۴- من خوبم – تو خوبی
رفتارهای ناسالم نتیجه تصمیمات محدود کنندهای است که در دوران کودکی به دلیل علاقه به زنده ماندن گرفته شدهاند. این تصمیمات در موضوعی به نام پیش نویس به اوج میرسند (یک نقشه از قبل کشیده شده برای این که چگونه زندگی کنیم). تغییر پیش نویس زندگی هدف روان درمانی مبتنی بر نظریه تحلیل رفتار متقابل است.
همه ما تمایل داریم محیط عاطفی شبیه دوران کودکی را برای خود بازسازی کنیم، چون ضمیر ناخودآگاه انسان در چنان فضایی احساس امنیت و آرامش میکند.
هر یک از ما دارای پتانسیل لازم برای ایجاد رنسانسی در زندگی خود هستیم. و این تنها به یک چیز نیاز دارد : توجه !!! این پروسه توجه به چیزهای جدید است که به شما احساس زنده بودن میدهد . درک این که ما در خواب بودیم یعنی آگاهی از رفتارهای محدودکننده خودمان، و اولین چیزی است که باید از آن عبور کنیم .
پیش نویس های ذهنی، باورها و احساساتی است که فرد در کودکی درباره خود پیدا کرده، و در بزرگسالی طوری رفتار کرده و به گونه ای وقایع را تعبیر و تفسیر میکنند که باورهای پیش نویس دوباره و دوباره تایید شوند.