روانشناسی

آیفون تصویری

آیفون تصویری - دکتر طباطبایی
نوشته شده توسط افشین طباطبایی

آیفون تصویری

وقتی کسی زنگ منزل ما را می‌زند ابتدا تصویر او را در صفحه کوچک آیفون می‌بینیم، اگر فرد آشنایی بود گوشی را برمی‌داریم و ضمن خوش‌آمدگویی درب را باز می‌کنیم. ولی اگر فرد را نشناسیم از او پرس و جو کرده دلیل آمدنش را جویا می‌شویم و… یعنی باز کردن درب خانه را طی یک پروسه مدیریتی انجام می‌دهیم. برای کسب مهارت مثبت‌اندیشی باید از چنین فرآیندی استفاده کنیم یعنی رصد کردن افکار جاری در ذهن در جهت دادن مجوز ورود به افکار برای عبور از دروازه‌های ذهن.

انسان­ بدون احساسات و فقط با منطق نمی­تواند زندگی کند. یکی از روش‌­های مدیریت احساسات جلوگیری از تکثیر افکار منفی است ­که ذهن را آلوده می­کنند و به ما آسیب می­­رسانند. آموزش مثبت‌نگری و خوش­‌بینی بسیار اهمیت دارد به ­منظور بهره‌گیری تمام و کمال از نیروی مثبت درونی، نياز به ايجاد تغییراتی داريم:

اول: پيدا كردن دیدی مثبت به ­زندگی، رویدادها و وقایع

دوم: تجسم دستیابی به موفقيت­ (تصويرسازي ذهني)

برای تشخیص این واقعیت که احساسات و تندرستی ما، از نيروهای پنهانی و ظریف محیط پیرامون تاثیر می­پذیرند، لازم نیست تیزهوش باشیم. تردیدی وجود ندارد وقتی که سرحال هستیم، در برابر انواع بیماری‌ها، یاس­­ و ناامیدی، افسردگی­ و… مقاوم­تریم؛ اما هنگامی‌که نيروي روانی‌­مان تنزل می‌کند، همه‌ی بیماری­‌ها و ضعف‌ها را به­­ طرف خود می­کشیم.

حواسمان باشد که جسم خود را به­ کجا می­بریم؟ گرسنه سرکردن بهتر از غذا خوردن در بعضی از رستوران­ها است. محافظ خود باشیم و به ­حس شهودی­مان اعتماد کنیم. باید از مکان­‌هایی­ که احساسات ما را ­­می­خشکانند دوری نماييم.

واقعیت این است که هیچکس دوست ندارد در محیطی خصمانه کار کند. اما وقتی احساس تهدید کنیم یا با ما غیرمحترمانه رفتار شود، خلاف آن اتفاق می‌افتد و بازده کارمان نیز ضعیف خواهد بود. افکار منفی مثل میکروب هستند، وقتی حرف زشت و زننده‌ای می‌شنوید، برگشتن به روند کاری طبیعی سخت خواهد شد. برای فراموش کردن یک توهین به پنج تحسین نیاز داریم. برای این منظور باید نظارت دقیق بر ورود و حضور و رشد افکار منفی در ذهن انجام دهیم.

احساسات مثبت بیش­تری در زندگی­ به ­وجود آورید تا احساسات منفی را کاهش دهید. کجا می­توانیم لحظات مثبت را تجربه کنیم؟ در میدان ورزش، هنگام تماشای یک مسابقه ورزشی، در جمع دوستان. شادی در نهاد انسان‌ها و در جوهره­ی وجودشان نهفته است؛ تنها باید آن­را پیدا و بیدارکرد؛ باید تصمیم گرفت و آن را از قوه به ­فعل درآورد. به‌­­سادگی می­توان در برخورد با هـر پدیده­‌ای به ­قسمت‌های منفی و سیاه آن نگاه کرد و یا بخش‌های مثبت و نیروزای آن­ را دید.

درباره نویسنده

افشین طباطبایی

افشین محمدباقر طباطبایی. نویسنده و پژوهشگر مسائل اجتماعی - روانشناختی - مشکلات جوانان. مربی مثبت‌اندیشی. شعار او این است: رهبر ارکستر زندگی خود باشید

دیدگاهتان را بنویسید