ریشه همسرآزاری به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ بالا رفتن سن، طول مدت ازدواج، باعث افزایش تحمل خشونت توسط زنان میگردد. بسیاری از زنان با رفتار خشونت آمیز بیگانه نیستند و نمونه آن را به دفعات در خانه پدری تجربه کرده اند، لذا در برابر شوهر خود نیز بدون هیچ عکس العملی تن به سکوت و تسلیم میدهند. در پژوهش ها؛ مشخص شده عدم پشتوانه مالی و وابستگی اقتصادی، فقدان مهارت های شغلی، تحصیلی قابل عرضه به بازار، باعث تحمل خشونت در زنان میگردد.
خشونت علیه زنان در همه اقشار درآمدی و تحصیلی وجود دارد. آنچه مسلم است در بین انواع مختلف خشونت خانوادگی، همسرآزاری بیشترین سهم را دارد که اغلب در محیط های خلوت و خصوصی خانواده رخ میدهد. این نوع خشونت در جامعه پیامدهای نامطلوب و جبرانناپذیری را برجای میگذارد از جمله: مهمترین اثر نامطلوب خشونت (همسرآزاری) خدشه وارد کردن به کرامت انسانی زنان است، چراکه اِعمال خشونت علیه زنان منافی حیثیت آنها میباشد و برخورداری زنان را از حقوق بشری و آزادی های بنیادین نقض یا تضییع میکند و تجاوزی آشکار به شان انسانی زنان محسوب میشود.
از دیگر عواقب همسرآزاری، ایجاد ترس و عدم امنیت در زندگی زنان میباشد. باتوجه به اینکه خشونت علیه زنان چه در خانواده (خصوصی) چه در جامعه (عمومی) تجلی مناسبات نابرابر میان زنان و مردان در برخورداری از قدرت میباشد، و به عنوان یکی از سازوکارهایی محسوب میشود که زنان را وادار به پذیرش موقعیتی فروتر از مردان میکند، درنتیجه ترس از خشونت سبب میشود، زنان نتوانند مشارکتی کامل، فراگیر و همه جانبه را در زندگی اجتماعی و جامعه داشته باشند.
خانواده هایی که خشونت در آنها وجود دارد، فرزندانی مستبد، بدون اعتماد به نفس و نابهنجار پرورش میدهند و بزرگسالان نیز در محیط کار، رفتار ناهنجار اجتماعی داشته و در مقایسه با دیگران از کارایی کمتری برخوردارند، و روابط عمومی متزلزلی دارند.
درووود فراوان خدمت دکتر طباطبایی عزیز:خشونت ان هم علیه زنان کاری است که در همه جوامع دنیا رد شده اما متاسفانه هنوز شاهده اینگونه رفتارها در بسیاری از اقایون ایرانی هستیم…به نظره شما بارز ترین علت اینگونه خشونت ها در اقایونه ایرانی چیست؟ایا میشه علت اساسی رو در گذشته ی افراد جستجو کرد؟
البته در بسیاری از کشورها موضوع خشونت خانگی و خشونت علیه زنان به اشکال حادتری وجود دارد. آنچه مسلم است با آموزش و بالا بردن سطح آگاهی میتوانیم از دامنه و شدت خشونت بکاهیم
متاسفانه امروزه با مشکلات اقتصادی موجود در جامعه این خشونت ها چندین برابر شده است وای کاش راهی برای آرام کردن وضعیت خانواده ها بیان کنید.تشکر
خانواده یک نهاد زنده و تپنده است ازاینرو برای سلامت آن همیشه باید تلاش کنیم و وقت بگذاریم
عدم پشتوانه مالی و وابستگی اقتصادی ، فقدان مهارت های شغلی و تحصیلی اینا دقیقا باعث میشه که یک زن پرخاشگری های پدر یا همسرش را تحمل کنه…من خودم به شخصه چندین بار خواستم روی پای خودم باایستم سرکار برم تا از این وضعیت خودما رها کنم و مستقل باشم تا مجبور به تحمل این خشونت ها نباشم ولی متاسفانه توی محیط کار بارها شاهد پیشنهادهای بی شرمانه بودم و باز مجبور به تحمل این وضع شدم.
متاسفانه یکی از عوامل گسترش خشونت همین موضوع است که مسئولان باید فکری برای آن کنند.