روانشناسی

الماس وجود

الماس وجود - دکتر طباطبایی
نوشته شده توسط افشین طباطبایی

الماس وجود

بیرون کشیدن شادی و نقاط قوت و مولفه‌های مثبت از عمق وجود و اجرایی نمودن آن‌ها، در واقع همان فرآیند مثبت‌­اندیشی ا­ست. مثبت‌­اندیشی موقتی آن­هم تنها برای لحظاتی کوتاه نتیجه‌­ای ندارد و چیزی عاید کسی نمی­کند؛ باید نوع نگاه­‌مان به­ جهان را دگرگون کرد. ما براساس ذهنیت و پایه‌های فکری و باورهای خودمان، رویدادهای پیرامون­مان را تفسیر کرده و در چارچوبي قرارشان می­دهیم‌.

وقتی آدم‌ها از محل‌ کارشان لذت ببرند و احساس کنند که بخاطر تلاش‌هایشان از آن­ها قدردانی می‌شود، در کارشان تلاش بیشتری کرده و بازده بهتری نیز خواهند داشت. وقتی زن و شوهرها سواد عاطفی کافی داشته باشند و احساسات یکدیگر را غنی کنند، کانون خانواده سرشار از انرژی و بار مثبت می‌شود.

انسان ناخودآگاه به مهربانی و تایید و احترام واکنش مثبت نشان می‌دهد. وقتی مورد توجه، محبت و احترام قرار می­گیریم، نوازش دریافت کنیم، مغز ما اکسی‌توسین و دوپامین بیشتری تولید می‌کند که به افزایش احساس آرامش و امنیت خاطر منجر می­گردد. موفق­ترین انسان­‌ها کسانی هستند که توانسته­‌اند در ذهن خود اندیشه‌های مثبت داشته باشند، آنان که می­‌پندارند «قادر نیستند»، در واقع مثبت‌نگری را کنار گذاشته و بر جنبه‌های منفی وقایع تمرکز کرده‌­اند.

اشخاص مثبت­ اندیش به محض روب­رو شدن با مانع و مشکل، احساس خود را بیان کرده و بلافاصله به­ دنبال راه ­حل می­گردند و تکیه کلام­شان این است که: «بهترین راه­‌ها برای موفقیت کدامند؟» انسان مثبت­ اندیش معمولاً از قضاوت­‌های مطلق و قاعده‌­های همه یا هیچ پرهیز می­کند (سیاه و سفید) و احتمالات مختلف را در نظر می­گیرد. اشخاص مثبت­اندیش از نمی­دانم آغاز می­کنند و به احتمالات گوناگون می­رسند و در نهایت بهترین راه ­حل را انتخاب می­نمایند.

هر‌کسی در خمیر مایه خودش شکل می‌گیرد

ما فقط یک­بار به­­ دنیا می­آییم و یک­بار حق زندگی کردن داریم، چرا نباید به موفقیت دست‌یابیم، چرا نباید خوشبخت باشیم، نباید اجازه ‌دهیم شرایط و اوضاع بر ما غالب ‌شوند و بهترین لحظات زندگی را هدر دهند و ما را مثل برده اسیر خود کنند.

خود را از یوغ اسارت غم‌­ها و اشتباهات گذشته رها کنیم

برای فرصت‌های از دست رفته سوگواری نکنیم

نمی­توانیم اعتبار زمان حال را و موقعیت ممتازش را انکار کنیم و همه­ آن را با تردیدهای گذشته یا نگرانی‌های بی­مورد آینده یک­جا از میان ببریم. می­توانیم نوشیدن یک استکان چای را تبدیل به رویدادی سرشار از خوشی و شادی بی‌وصفی کنیم که پتانسیل و انرژی موجود در لحظه­ حال را به نفع ما آزاد کند و باعث خوشحالی ما گردد. نقطه‌های کوچک خوشی خط سیر خوشبختی را شکل می‌دهند.

درون هر یک از ما الماسی نهفته است که باید آن را کشف کنیم. نمی‌دانیم چند قیراط است ولی آنچه مسلم است اگر مواد مذاب هم روی الماس بریزد الماس باز الماس است. یعنی در بدترین شرایط، فشارها، استرس، سختی بی‌اندازه و ضربه باز این الماس درونی هیچ آسیبی نمی‌بیند.

مثل الماس درخشنده و پر استقامت باشید

رهبر ارکستر زندگی خودتان باشید

بعضی‌ها از کله سحر تا آخر شب مثل … کار می‌کنند و همیشه بدهکارند و راهی هم برای برون رفت ندارند. انسان‌های بزرگ و نامی افراد موفق در جهان مثل فرماندهان سرشناس جنگ‌های تاریخ اهل مبارزه و درافتادن با مشکلات و ناملایمات هستند و به‌سادگی تسلیم هجوم تخریب‌ کننده وقایع روزگار نمی‌شوند. اغلب خودشان از درون می‌سوزند ولی به دیگران انرژی مثبت و امید می‌دهند، شبیه لامپ روشنایی، وقتی به آن دست می‌زنیم داغ و پر حرارت است اما از خود نور ساطع کرده و روشنایی می‌بخشند.

درباره نویسنده

افشین طباطبایی

افشین محمدباقر طباطبایی. نویسنده و پژوهشگر مسائل اجتماعی - روانشناختی - مشکلات جوانان. مربی مثبت‌اندیشی. شعار او این است: رهبر ارکستر زندگی خود باشید

دیدگاهتان را بنویسید