اجتماعی

معنی زندگی

معنی زندگی - دکتر طباطبایی
نوشته شده توسط افشین طباطبایی

هدف این است که با مشاهده­ چیزهای منفی یا مثبت از طریق چشم یا گوش، و معني كردن­شان (تجزیه تحلیل) در ذهن به فرمول خامي دست پیدا ­کنیم که ما را در رسیدن به موفقیت یاری ­نمايد. علاوه براین امکان دارد؛ نیازمند تغییراتي برای منظم کردن امور شخصي باشیم، تا مطمئن شویم که در راه درستی برای موفق شدن قرار گرفته‌ایم.

اگر دیدگاه دیگران در مورد موفقیت را دنبال­ کنیم، هیچ­وقت شاد نخواهیم بود، حتا اگر نظر و روش میليون­‌ها انسان باشد. ما به قدرت­ ذهنی برای آفرینش (خلق) معنی زندگی و نگاه­ کردن به آن از دید خودمان نیاز داریم. به تعداد انسان­‌هاي روي زمين مي­توان زندگي را معني كرد، هيچ تعريف مشخص و كاملي از زندگي و خوش­بختی نمي­توان ارايه داد، گرچه قرن‌ها­ است اديان الهي و فلاسفه­ مكاتب مختلف نظرات گوناگوني در مورد معنی زندگی ارایه كرده‌­اند.

ولی قاطعانه می­توان ادعا کرد قدم اول به عنوان یک ضرورت و شرط­ لازم (پیش شرط) برای موفقیت، استقلال فکري است؛ یعنی آزاد کردن خود از فشارهایی­ که تفکر قراردادی جامعه بر ما تحمیل می­کند. اکثر افراد آن طوری که دل­شان مي­خواهد زندگی نمی­کنند، یا حداقل تلاش اندکی برای تغییرش به­ كار مي­برند. آن­ها به اميد برنده شدن، نزد بانك‌ها حساب­‌هاي قرض­‌الحسنه­ باز  مي­كنند، و منتظر آینده می‌نشینند، چشم به ­در می­دوزند تا خواستگاری پول­دار از راه برسد، به دنبال دختری ثروتمند می­گردند تا با او ازدواج کنند، آرزو می­کنند دری به تخته بخورد و پول گنده‌­ای گیرشان بیاید و هزار امید واهی دیگر، و اغلب هم هیچ تلاش چشم­گيري برای پیشرفت­ انجام نمي­دهند.

بيش­تر آدم­ها از روب­رو شدن با مشکلات و سختی‌­ها می­ترسند و از آن­ها اجتناب می­ورزند. این بدان معنی نیست که تغییر را دوست ندارند. شايد خيلي‌ها درصدد دگرگون كردن جنبه‌هایی از زندگی­شان باشند، اما آمادگی لازم برای پذیرش سختی و رنج را ندارند. حتا نمی­توانند تغییر مثبتی هم ایجاد کنند، چون حاضر نیستند از منطقه­ راحت ­ذهن­شان بیرون بروند. يعني در واقع جرات خطر­، ريسك مثبت را ندارند.

«استقلال­­ فكري نياز به قدرت­ ذهنی زیادی دارد تا خودمان را باور کنیم»

زندگی در جامعه‌­ای که هم­نوایی را تشویق می­کند موجب می­گردد که افراد برای استقلال فکري و اعمال و رفتار شخصی‌شان تحت­ تأثیر جامعه­ بوده و به خاطر مقاومت­ ذهني از  منطقه­ راحت بیرون ­نروند (جرات ريسك پیدا نکنند) و در نتیجه همواره پیشرفت اندکی داشته باشند.

در هر صورت نباید هیچ­وقت قربانی شرایط و هنجارها شویم و اجازه دهیم ديگران (همکاران، دوستان، فاميل و…) تأثیری بازدارنده روی ما بگذارند و مانع تفکر مستقل و رشدمان شوند، چون معنی زندگی ما به خطر می‌افتد. همه­ ما فقط فرصت يك ­بار ­زندگی را داریم كه هر ثانیه از اين عمر بدون بازگشت، گران­بهاترين دارايي­ ماست، و چه احمقانه خواهد بود­ كه ارزشمندترين سرمايه خود را مطابق ميل­ ديگران خرج­ كنيم.

درباره نویسنده

افشین طباطبایی

افشین محمدباقر طباطبایی. نویسنده و پژوهشگر مسائل اجتماعی - روانشناختی - مشکلات جوانان. مربی مثبت‌اندیشی. شعار او این است: رهبر ارکستر زندگی خود باشید

دیدگاهتان را بنویسید