ساماندهی افکار و باورها :
انسان در زندگی خویش با موضوعات مختلف و شرایط متعددی که آرامش روحی و روانی او را در هم میریزند سروکار دارد. انسان در سایهی آرامش عملکردهای مفیدتر و بهتری دارد، و رسیدن به اهداف و برنامهریزیها او راحتتر امکانپذیر میشود و مهمتر این که سلامتاش نیز تضمین میگردد. افراد ناآرام با مشکلات عدیدهای روبهرو هستند که صدمات حاصل از آنها با ایجاد دوری باطل آرامششان را مجددا برهم زده و گرفتاریهای فزآیندهای را سبب میشود. اولین گام در زندگی سالم و رضایتبخش رسیدن به آرامش و حفظ آن در شرایط استرسزاست.
افکار و باورهای انسان نقش مهمی در آرامش او دارند، در واقع باورها قویترین منابع ذهنی هستند که میتوانند آرامش فرد را به هم بریزند. هرچند به نظر میرسد که اغلب محرکات و شرایط محیطی (بیرونی) مسبب از بین رفتن آرامش هستند، ولی آنچه به وقایع بیرونی رنگ میدهد و آنها را نیرومند و تاثیرگذار میسازد، برداشتهایی است که نسبت به این وقایع داریم. واکنش افراد مختلف را هنگام وقوع یک رویداد درنظر بگیرید، مثال: تصادف سادهای در خیابانی شلوغ بین دو خودرو اتفاق افتاده است؛ برخی در این شرایط پرخاشگر میشوند، درحالیکه عدهای دیگر با خوشرویی برخورد میکنند.
آنچه تفاوت رفتار انسانها را در لحظههای مشخص و مشترک موجب میشود طرز فکری است که نسبت به آن اتفاق دارند و اینکه از چه زاویهای به آن مساله نگاه میکنند. براین اساس افرادی که افکار و باورهای منفی دارند زودتر و شدیدتر از افرادی که دارای باور و نگرشی مثبت هستند آرامش خود را از دست میدهند. چنین افرادی ممکن است؛ از جا بپرند و عکسالعملی نامعقول از خود نشان دهند. افکارمنفی هرچند ممکن است در طول زندگی فرد رشد یافته باشد و حتا به دوران کودکی او مربوط باشد، اما قابل تغییر هستند. باید با تغییر الگوها افکار مزاحم و منفی خود را شناسایی و آنها را شکار و از بین ببریم و افکار مفیدتری را جایگزینشان نماییم. افکار مثبت به ما آرامش، انرژی و قدرت میبخشند.
[…] عبارت است از:((محکوم به جبر سرنوشت هستیم)). در مقابل، اعتقادات و باورهای سازنده ای وجود دارد که باعث آرامش و آسایش زندگی میشود؛ به […]