اجتماعی

حریم خصوصی

حریم خصوصی-دکتر طباطبایی
نوشته شده توسط افشین طباطبایی

در فطرت انسان، میل به آرامش نهفته است، ولی جنبه­ های شیطانی یا جلوه­ های شر و پلیدی زندگی و وسوسه­ های مادی او را به ­سوی تخریب ساختارهای آرامش درونی سوق می­دهد. کودکان و نوجوانان به­ طور فطري نسبت به بزرگ­ترها از آرامش بیش­تری برخوردارند، اما پدر و مادرها با فشارهای نامناسب، درک نکردن افکار و خواسته­ های آن­ها و شرایط روانی­شان، ناخواسته آرامش ذاتی فرزندان­ خود را سلب می­کنند؟

در علوم اجتماعی از این موضوع با ­عنوان اختلاف نسل­ ها یاد می­شود. تفاوت دیدگاه پدر و مادر با دختر و پسر نوجوان منجر به رشد عنصر بی­ اعتمادی،  سخت­گیري­ های اغلب بی­ مورد، شک­ کردن­ های نابجا، یا در شکل نادرست آن آزادی­ های افراطی، روابط بدون نظارت، بی­ توجهی مطلق و صمیمت­ های غیرضروری می­گردد. در هر دو وجه­ آن (چه افراط و چه تفریط) موجب شکل­ گیری رابطه­ ناسالمی با فرزندان و سلب آرامش روانی از آن­ها می­شود؛ در حالی­که آشنا بودن با روش­ های تربیتی و علوم اجتماعی صحیح، ما را از افتادن در ورطه­ افراط و تفریط با فرزندان و تحت فشارهای بی­ مورد گذاشتن­ شان یا آزادی­ های  بی­ قید و شرط دادن به آن­ها، نجات می­دهد.

بالا بردن سطح آگاهی، دانش و شعور اجتماعی کمک بسیار بزرگی به جلوگیری از پدید آمدن این معضل و بحران است. اگر دقت کرده باشید، اعضای خانواده­ باعث بیش­ترین سلب آرامش از یکدیگر می­شوند، پدر و مادر از فرزندان و بالعکس. يكي از اين موارد، دخالت­ های  بی­ جا است. هنوز یاد نگرفته­ ایم که حد­ و مرز هر یک از ما تا کجاست. خط قرمزها را مي­شكنيم و وارد حریم خصوصی هم مي­شويم. مشکل از همین­جا شروع می­شود. اگر هرکس بداند كه نبايد درکار دیگری دخالت کند، آرامش او را نیز بهم نمی­زند.

درباره نویسنده

افشین طباطبایی

افشین محمدباقر طباطبایی. نویسنده و پژوهشگر مسائل اجتماعی - روانشناختی - مشکلات جوانان. مربی مثبت‌اندیشی. شعار او این است: رهبر ارکستر زندگی خود باشید

دیدگاهتان را بنویسید

2 دیدگاه

  • سلام جناب دکتر.واقعا حرف دل منا زدید.ای کاش پدر و مادرها یاد میگرفتند که حریم خصوصی ما فرزنداشونا نمیشکستند و با دخالت بی جا آرامش مارا به هم نمیزدند.