مردان ایرانی در طول تاریخ به غرور مردانه، غیرت دینی و جوانمردی شهره بوده اند. ناموس پرستی و خانواده دوستی از خصلت های آنان بوده است. تقویت این پتانسیل ذاتی که در جامعه وجود دارد خود به تنهایی میتواند ضامن ارتقا بسیاری از هنجارهای اجتماعی باشد و از بسیاری ناهنجاری های دیگر جلوگیری کند.
در داستانها آمده است که روزی دو پهلوان میهمان تاجر سرشناسی از اهالی شهر بودند. قبل از صرف ناهار طشت و آبی آوردند تا دستها را بشویند، ناگهان یکی از پهلوانان به صدای بلند ندا داد که بر دستانش زنی آب میریزد و به این موضوع خرده گرفت. پهلوان دیگر با تندی به او تشر میزند که تو به چه حقی در خانه مردم سرت را بالا گرفتی تا ببینی چه کسی آب میریزد.
به جای جداسازی فضاهای تحصیلی دختران از پسران؛ بهتر است اول دست به آموزش و تعلیم غیرت و مروت مردانگی که بالقوه در مردان ایرانی وجود داشته و زبانزده بوده است، زنیم و آن صفات پسندیده را ترویج دهیم، دوم اجازه دهیم فرزندانمان (دختران و پسران) زیر نظر والدین و استادان در فضاهای دانشگاهی روابطی مشروع و عرفی داشته باشند تا ضمن شناخت روحیات و احتمالا پیوندجویی زمینه و بستر روابط غیر و نامشروع را از آنان سلب نماییم. تقویت آرمانهای انقلابی، تقویت شعور و بینش دینی، تقویت مظاهر مردانگی و ناموس پرستی که زنان و دختران غیر را نیز به چشم مادر و خواهر خود میبیند (که در فرهنگ ما امری پسندیده بوده است) و تقویت روابط سالم، منطقی، شرعی و اصولی در فضاهای آموزشی کمک بسیار زیادی در پیشگیری از معضلات اجتماعی و ازدواج های مبتنی بر شناخت خواهد بود.. درست است که با افزایش جمعیت، پیچیده شدن روابط اجتماعی، تنیدگی شهرها احتمال بروز ناهنجاریها و روابط نادرست زیاد میشود، ولی هیچیک دلیلی برای ایجاد محدودیتهایی این چنینی که نوعی توهین و تحقیر پسران و دختران مسلمان ایرانی است، نمیگردد.
با زور و آئیننامه یا دیوار و خط کشی نمیتوانیم امنیت و ثبات اخلاقی را برای جامعه فراهم کنیم، امور فرهنگی صرفاً راهکار فرهنگی میخواهد. سد و محدودیت و ممنوعیت و منع نمودن و تهدید کردن نوع رفتار و روابط نمیتواند زمینه احتمالی بروز گناه یا خلاف شرعی را کم نماید، اگر هم موثر واقع شود قطعا مقطعی و موقتی خواهد بود. چنین حرکتی مغایر با آرمانهای اخلاقی انقلاب است. انقلابی که متکی بر مبانی اصیل اسلامی و انسانی است.
مردم ایران در پس قرنها فشارهای مختلف اجتماعی و فسادهای اخلاقی و ظلم به دنبال آرمانی بزرگ و روشن دست به انقلابی اخلاقی زدند. اگر امروز بعد از گذشت چند دهه از انقلاب به دنبال جداسازی مردان و زنان بر مبنای ناامن فراهم ساختن امنیت برای آنان باشیم درحقیقت انگشت اتهام خود را به سوی مردان به عنوان متهم گرفته ایم، یا شاید زنان را هم مقصر میدانیم که در هر دو صورت نظام انقلابی خود را که برخواسته از آرمانهای اسلامی و اخلاقی بوده را مورد ظلم قرار داده ایم.
[…] آیا خانوادهها در جامعه پذیری، بین دختر و پسر خود تفاوت میگذارند؟ و باعث ارائه ارزشهای مردانه به […]
[…] راه صرف نمودهاند، و در مقام انتقاد و سرزنش و مقایسه دختر و پسر جوان تحصیل کردهشان با دیگران برمیآیند و عزت نفس او را […]
[…] جبران ناپذیر نابسامانی و تشنج در کانون خانواده است. نوجوانان دختر یا پسر پس از سالها تحمل وضعیت نابسامان خانواده، سرانجام […]