خانواده

مسئولیت پذیری

مسئولیت پذیری - دکتر طباطبایی
نوشته شده توسط افشین طباطبایی

اگر اعضای خانواده و والدین قادر به ایجاد محیطی امن برای فرزندان نباشند، شاید کسانی در خارج از محیط خانه بتوانند امنیت کودکان را تأمین کنند. یعنی در صورت عدم تفاهم والدین یا عدم امکان تغییر ماهیت رابطه حاکم بر آن‌ها و تداوم جو تشنج و خشونت، نفوذ افرادي تاثیرگذار و مثبت بر محيط خانواده می‌تواند کمک بزرگی محسوب شود.

پدیده­ شوم خشونت در خانواده پیامدهای غیرقابل­ جبرانی بر کودکان دارد و بر رشد آن­ها در هر برهه­ سني كه باشند تأثيری مخرب و منفي مي­گذارد. برهمین اساس هرچه سن کودک کمتر باشد اين اثر عمیق‌تر خواهد بود. رفتار والدین برای فرزندان همه چیز است؛ درس اخلاق و سازندگی یا ویرانگری. طفل در خردسالی محبت، تایید، وفاداری، خلوص، شهامت، ادب، تواضع، عزت نفس، راستگویی، درستکاری، پشتکار، سربلندی، شرافت، صداقت، را از آنان فرا می­گیرد. درحقیقت رفتار فرزندان انعکاسی از رفتار والدین است.

بر این اساس پدران و مادران در برابر رفتار شخصی خودشان و هر آن­چه که به فرزندان یاد می­دهند، مسوولند، چون موجبات رشد و یا سقوط شخصیت فرزندان را فراهم می­آورند. یکی از راه‌های حفاظت از کودک، بهبود رابطه­ والدین، برقراری توازن و ترمیم رابطه­ آن دو (زن و مرد) است. حل مشکلات فی مابین، رساندن زن و شوهر به یک تفاهم پایدار و درک متقابل از رابطه دوسویه می­باشد.

 

درباره نویسنده

افشین طباطبایی

افشین محمدباقر طباطبایی. نویسنده و پژوهشگر مسائل اجتماعی - روانشناختی - مشکلات جوانان. مربی مثبت‌اندیشی. شعار او این است: رهبر ارکستر زندگی خود باشید

دیدگاهتان را بنویسید

2 دیدگاه