اجتماعی

قدرشناسی در زندگی

قدرشناسی در زندگی - دکتر طباطبایی
نوشته شده توسط افشین طباطبایی

قدرشناسی در زندگی :

روزهای تشویق و افتخار به پایان می­رسند؛ برنده‌ها و قهرمانان خیلی زود فراموش می­شوند؛ نخبگان­ كنكور­ می­روند و كساني­ را كه در آخرین المپيك، مدال طلا گرفتند، كمتر­کسي به ­یاد مي‌آوردشان. نفر اولی‌ها زود از خاطره‌ها می­روند و نمره بیستی­‌ها در تاریخ گم­ می­شوند؛ قهرمانان ورزشی، برندگان جوایز مهم همه سرنوشتی مشابه دارند؛ تا روی سکو هستند و دوربین­‌ها فلاش می­زنند و روزنامه‌ها مصاحبه می­کنند، مردم به یادشان دارند، ولی بعد از مدتی فراموش می­شوند. آن­هایی ­که برای مدال تلاش­ می­کنند در­ يادها نمی‌مانند و خیلی زود نام­شان به فراموش­خانه­‌ی ذهن سپرده می­شود.

موضوع مهم این است؛ اشخاصی ­که به زندگی­مان معنی بخشیده‌اند، ارتباطی با ترین­‌ها ندارند؛ ثروت بيش­تری ندارند؛ بهترین جوایز را نبرده‌اند و مشهور و معروف نیستند. آن­ها کسانی هستند که به فکر ما بوده­ يا از ما مراقبت كرده‌اند؛ همان‌هایی که در همه­‌ی شرایط کنار ما می‌مانند و دوست­مان دارند. کمی بیاندیشیدم؛ زندگی خیلی کوتاه است، به ­راستی من و شما در کدام فهرست قرار داریم؟ به­ طور یقین در زُمره‌ی مشهورترین­‌ها نیستیم، اما از جمله کسانی هستیم که در خاطر خیلی‌ها خواهیم ماند. خیلی‌ها ما را دوست دارند و ما هم به آن­ها عشق می­ورزیم.

من نمی­توانم شکرگزار باشم؛ چون به­ طوركلي درک نکرده‌ام که زندگی چه چيزهايي به من داده است یا چه­ چیزهای با ارزشی دارم؟ این سوال‌ها و نمونه‌های مشابه آن در ذهن تک تک ما به ­صورت نهفته یا آشکار وجود دارد و متأسفانه هنگامی ­که به غُُرغُر کردن مشغولیم، قدر موهبت‌هایی که زندگی هر لحظه به ما می­دهد یا برای ما آماده ساخته را نمی‌فهمیم؛ تنها به­ نداشته‌ها­مان می‌اندیشيم و احساس کمبود، نداری و عجز می­کنیم.

گاهی متوجه نیستیم که چه چیزهایی داریم؛ پس باید کمی وقت بگذاريم و به بررسی، نگرش و مطالعه‌ی همه جانبه‌ی زندگی خود بپردازیم؛ بعد از آن که فهمیدیم از چه ویژگی­‌ها و نعمت­‌هایی در تمام موقعیت­‌های زندگی برخوردار بوده‌­ایم، ارزش تمام زحماتی که دیگران برای­مان کشیده‌­اند را درك می­كنیم. عمیق شدن در زندگی باعث می­شود تا بفهمیم چه اندازه زندگی ­ما توسط محبت‌های دیگران پربارتر شده است.

همين الان دست به ­كار شويد؛ آن­وقت متوجه خواهيد شد كه چه­ طور احساس­تان تغییر می‌كند. این راه ­حل در حقيقت نوعي پیروزای­ ست؛ چون به­ خاطر دنیا و کسانی­ که به­ شما حس شادكامي داده‌اند، شکرگزار هستید و آن­ها هم احساس می­کنند مورد قدردانی قرار گرفته‌اند. کسانی که ما را شاد می­کنند درحقیقت باغبان­‌هایی دلنواز هستند که روح ما را شکوفا می‌کنند و به­ آن طراوت می­‌بخشند. قدرشناسی و سپاس يعنی­ برای حمایت­‌هاي زیادی که از ما مي­شود، چشمان­مان باز است؛ به ­این روش شادي بيش­تري در زندگی خواهيم داشت.

تشکركردن از خدا (شكر) موجب آرامش انسان می­شود. هر بار که می­گوییم «‌خدایا شکرت»، درحقیقت خاطر نشان می­سازیم که آن­ چه دارم را می­پذیرم و آن­چه که باید را یاد مي­گیرم. منشأ آرامش ذهن، تمرکز  بر موهبت­‌هایی­ است که از آن­ها بهره­‌مند شده‌­ایم و نه آن‌ چه نصیب‌مان نشده است. اگر به­ دنبال آرامش واقعی ذهن هستیم باید حس سپاسگزاری داشته باشیم و نکته­‌ی اصلی این است که هر صبح شکرگزار از خواب برخیزیم. اگر منتظر بهتر شدن اوضاع زندگي­ هستيم، مطمئن باشیم هرگز این­ گونه نخواهد شد؛ مگر خودمان تلاش كنيم.

درباره نویسنده

افشین طباطبایی

افشین محمدباقر طباطبایی. نویسنده و پژوهشگر مسائل اجتماعی - روانشناختی - مشکلات جوانان. مربی مثبت‌اندیشی. شعار او این است: رهبر ارکستر زندگی خود باشید

دیدگاهتان را بنویسید