نزاع و اختلاف والدین روی ذهن و روان کودک اثرات نامطلوب فراوانی میگذارد، که زمینه را برای تخریب زندگی فرزند فراهم و آرامش و امنیت را از او سلب میکند. شدت و تداوم اختلافات والدین، موجب ناامنی اضطراب آور و صدمه به احساسات و عواطف کودکان میشود و زمینه را برای ارتکاب به بزهکاری فرزندان فراهم میکند. در فضای تنش آمیز و پر دغدغه، فرزندان در مواقع حساس (که نیاز روحی دارند) نمیتوانند مشکلات خود را با والدین در میان بگذارند.
زمانیکه پدر و مادر بر سر کوچکترین مسایل جلوی چشم کودکان خود باهم مشاجره و اوضاع خانواده را متشنج میکنند، این کار آنها به مرور زمان آثار سو و منفی خود را بر کودکان به جا میگذارد. کودکی که ناظر مشاجره پدر و مادر است دچار مشکلات رفتاری مانند پرخاشگری میشود. از سوی دیگر مردان و زنانی که در کودکی شاهد مشاجره و دعواهای والدین و یا قربانی آزار آنها بودهاند در آینده نیز چنین رفتاری را با همسر خود انجام میدهند. فرزندان با مشاهده رفتار والدین از ایشان الگوبرداری میکنند. یعنی به تکرار چنین رفتارهایی میپردازند.
برخلاف باور همگاني محيط خانه ميتواند بيش از هر مكان ديگري براي كودكان ناامن و خطرناك باشد. شواهد نشان میدهند که کودکان گاه در خانه بیش از هرجای دیگری در معرض خشونت قرار میگیرند. آنان يا به صورت مستقيم قرباني خشونت والدين و نزديكان خود میشوند و يا به طور غيرمستقيم و تنها با مشاهده خشونت آسيب روانی ميبينند. در برخی موارد، اختلاف و درگیری والدین ممکن است تا آنجا پیش رود که ابتدایی ترین نیازهای کودک مورد بی توجهی قرار گیرد و اساسا از سوی آنان دیده نشود. عدم تغذیه مناسب، عدم استحمام کافی، بازی نکردن با او، پاسخ ندادن به سوال هایش و… نمونههای از اینگونه کم توجهی به ابتدایی ترین نیازهای کودک محسوب میشود. زن و شوهر قبل از ازدواج فلسفه زندگی مشترک را بدانند. پدر و مادر وظیفه دارند اول خود را بشناسند و بعد از آن اطلاعات لازم را برای بچه دار شدن به دست آورند.
این فرزندان دچار آسیب هایی میشوند که بعدها در جامعه ددر کنار دوستانشان در ازدواجشان هم دچار مشکل میشوند.خود من به شخصه با خیلی از این افراد مواجه شده ام و مورد تیررس اخلاق بد انها قرار گرفته ام.ای کاش کسانی که مشکل دارند قبل از این که فرزندی را وارد جامعه کنند کمی هم فکر کنند کمی مطالعه کنند.
یکی از نقاط ضعف افراد در جامعه ما عدم مطالعه و بالابردن سطح معلومات و دانش است. امروزه اکثر افراد ساعتهای زیادی را صرف پرسه زدن در شبکههای اجتماعی و رد و بدل کردن پیامهای بی ارزش میکنند ولی حاضر به خواندن چند صفحه از یک کتاب نیستند. و این یک مشکل اساسی جامعه است.