اجتماعی

ایجاد خوش­بختی

ایجاد خوشبختی - دکتر طباطبایی
نوشته شده توسط افشین طباطبایی

یکی از مهم­ترین نکات درباره­ خوش­بختی، حسی­ است که هر کس، باید خودش آن­­را تجربه کند. باید از درون، احساس خوش­بختی کنیم و یکی از مهم­ترین عوامل برای داشتن احساسی خوب و توأم با آرامش، شکرگزار بودن است؛ زیرا شاکر بودن کلید شادمانی­ است و هرقدر نسبت به­ داشته­ ها و نعمت­ های خود بی­ اعتناتر باشیم از میزان خوش­بختی­ مان نیز کاسته می­شود.

متأسفانه همه­ ما تنها هنگامی قدر نعمت­ های خود را می­دانیم که آن­ها را از دست می­دهیم، اما شکرگزار بودن یکی از عوامل اصلی و مهم خوش­بختی ا­ست. برای این­که بتوانیم قدر موهبت­ های کنونی خود را بدانیم، بهتر است سطح توقعات و انتظارات­مان را پایین بیاوریم. همه­ انسان­ ها باید بیاموزند که چگونه با رنج ناشی از عدم موفقیت­ روب­رو شوند؛ ورشکستگی، آتش ­سوزی، بی­کار شدن و…

اشتباه معمول دیگر، مترادف دانستن خوش­بختی با خوش­گذرانی­ است؛ حال­ آن­که باید توجه­ داشت که خوش­گذرانی امری موقتی و زودگذر، اما خوش­بختی حالتی­ پایدار است؛ البته خوش­گذرانی و تفریح و سرگرمی اگر سالم باشد، می­تواند در ایجاد خوش­بختی مؤثر واقع شود؛ درغیر این­صورت آفت است و بس. چه ­کسی گفته است برای خوب زندگی کردن نباید هیچ رنج و سختی­ متحمل شد؟ لازمه­ رسیدن به­ زندگی بهتر، طی مراحل مختلفی­ است که­ گاه ممکن ­است با ­سختي و رنج­ ­همراه باشد. خوش­بختي شايد لذت بردن از كاري­ است كه در حال انجامش هستيم؛ آن هم با وجود تمام سختي­ ها و مصایبي ­­كه دارد.

باید گفت که خوش­بختی یک حالت روانی ا­ست كه با موفقیت فرق می­کند، اما خیلی­ ها به اشتباه این دو را یکی قلمداد می­کنند؛ در واقع خوش­بختی در اولویت قرار دارد؛ یک نفر می­تواند در زندگی موفق باشد، ولی احساس خوش­بختی نكند. درواقع همین­ که برای احساس برخورداری از خوش­بختی و شادمانی شرط تعیین کنيم و آن­را در گروی رسیدن به هدفی دیگر بدانیم، هرگز ­احساس­ خوش­بختی نخواهيم كرد؛ زیرا همیشه چیزی هست­ که خواهان رسیدن به آنیم و ­خواسته­ های­مان نیز هیچ­ گاه تمامی ندارند.

درباره نویسنده

افشین طباطبایی

افشین محمدباقر طباطبایی. نویسنده و پژوهشگر مسائل اجتماعی - روانشناختی - مشکلات جوانان. مربی مثبت‌اندیشی. شعار او این است: رهبر ارکستر زندگی خود باشید

دیدگاهتان را بنویسید

4 دیدگاه