آموختن خشونت در خانواده اصلی انکارناپذیر است. فرزندان بیش از پیروی از حرفهای پدر و مادر (نصیحت پذیری)، رفتار آنان را الگوی خود قرار میدهند. ارزيابي كارشناسان نشان ميدهد كودكاني كه شاهد خشونت بين والدينشان هستند، بيش از ساير كودكان دچار مشكلات روحي میشوند و ميزان بروز پرخاشگري و حتي بزهكاري در آنان بسيار زياد است. در موارد زیاد به طور ناخواسته کودک خود را عامل اختلاف پدر و مادر دانسته و به نوعی احساس گناه میکند.
برای بسیاری از کودکان خانواده آموزشگاه خشونت است. اگر خشونت پدر و مادر یا هر دوی آنها همزمان شود، تاثیر آن در زندگی آینده فرزندان به طور قابل توجهی افزایش مییابد. پژوهش ها نشان میدهد کسانی که چنین وضعی داشته اند و هر دو خشونت را تجربه کرده اند در بزرگسالی تبدیل به افرادی خشن شدهاند. معمولا مردانی که با همسرشان خشونت زیادی به خرج میدهند اغلب کسانی هستند که در کودکی توسط مادر خود مورد بد رفتاری کلامی یا جسمانی قرار گرفته اند.
برخی زنان هنگامی که از جانب شوهر خود مورد بی مهری و خشونت قرار میگیرند و عواطف شان سرکوب میشود، تلافی نارضایتی خود را به صورت عصبانیت سر فرزندان خود خالی میکنند. اگر خشونت والدین را به حساب طرز رفتار آنها بگذاریم، میتوان آنرا به صورت یک رابطه موثر هم در نظر گرفت، که تاثیرش روی کودکان هم به صورت مستقیم و هم غیرمستقیم در غالب رفتاری تهاجمی یا اختلال در احساسات، کاملا واضح و ثابت شده است. خشونت بین والدین؛ برابری و توازن قدرت را از بین برده و ساختار خانواده که در شرایط عادی شامل پدر و مادر و فرزندان است را مخدوش میکند.
با درود و سلام فراوان…جناب استاد به نظره شما من و همسرم چگونه باید باهم رفتار و صحبت کنیم که تاثیراته منفی روی فرزندمان از بین برود…منو همسرم اصلن ارتباطه خوبی با هم نداریم و اخیرن شاهده تاثیر مخرب اون روی فرزندم هستم…لطف میکنید کمکم کنید
همانگونه که اقدام به آموزشهای مختلف میکنید باید نسبت به یادگیری مهارتهای ارتباط موفق و سالم زناشویی نیز اقدام کنید و نسبت نوع مناسبات خود با اطرافیان بخصوص همسر بی تفاوت نباشیم.