تصور، باوریست که انسان نسبت به وقوع یا عدم وقوع موضوعی دارد؛ مثل: ((اراده میکنیم با تلاش، اضافه وزنمان را کاهش دهیم)) یا ((در رشته مورد علاقه ادامه تحصیل دهیم)). تصور عمـلی بـودن اینکار عامل تعیین کننـدهی بـه وقـوع پیوستن آن موضوع خواهد بود. بعضی از انسانها فقط در شرایط خاص، مثل: هنگام غذا خوردن، گپ زدن با دوستان، تفریح، ورزش یا استخر رفتن احساس رضایت میکنند، اما هنگام کار (شغل)، درس خواندن یا انجام کارهای منزل، ابراز ناخشنودي ميكنند.
براي مقابله با چنين حالت و حسي فقط کافی است تصویر ذهنی و نگرش خود را از کاری که انجام میدهيد عوض کرده تا آن فعالیت برایتان جاذبه داشته باشد. چون خاطره ما (همان تصور ذهنی) از استخر رفتن این پیام را به مغز میدهد که قرار است کاری شاد و سرگرم کننده صورت پذیرد، از اينرو نسبت به انجام آن واکنش مثبت نشان میدهیم. حال اگر در کودکی هنگام رفتن به سینما با صحنه آتش سوزی روبرو شده باشیم، هر بار که پیشنهاد سینما رفتن به ما بدهند، ناخودآگاه کُدها و پیام های منفی از ضمیر ناخودآگاه به ذهن ما ارسال میشود و غدد مغز، هورمون هايی ترشح ميكند که احساس ناراحتی، بدی، وحشت و نگرانی به ما دست میدهد.
ما تا حدود زیادی همانی هستیم که فکر میکنیم، درحقیقت این طرز فکر ماست که ما را به عرش میرساند و یا در گرداب ناامیدی می اندازد. برای انجام کاری که به نظر مشکل میآید کافی است الگوهای ذهنی را تغییر دهیم تا برایمان جذابیت پیدا کند. تصاویر ذهنی، زمینه ساز دستیابی به شادی یا غم، موفقیت یا شکست، خوشي یا رنج هستند. تصویرهای ذهنی مثبت کمک میکنند تا از زندگی لذت ببریم، همچنین میتوانند اسباب اعتماد به نفس و اطمینان به کار و فعالیت هایی باشد که ما برای زمان فراغت انتخاب میکنیم.
بهترین و طلایی ترین لحظات زندگیتان را تجسم کنید و با توجه به واقعیت ها، نه خیالات واهی (بر اساس تصور مثبتی که از زندگی دارید) تصویر خوش آیندی در ذهن ترسیم و آنرا تقویت کنید؛ دیگر اینکه خود را در وضعیت دلخواه تصور کنید، وقتی در نیمه هوشیارتان دست به تجسم بزنيد اين كار (تصویرسازي) شما را در رسیدن به آنچه در فكر داريد کمک میکند.
اشخاصی که در سال های شکل گیری شخصیت شان طوری تربیت شده اند که میتوانند بدون کمترین تلاش از تصویرذهنی مثبت برخوردار باشند، بهتر از سایرین (البته با کمی تلاش و درک موضوع) توانایی رفع مشکلات زندگی را دارند. با تکرار، مداومت و شناخت محدودیت ها، ميتوان تصویرذهنی را بهبود بخشيد و به عزت نفس رسيد.
درود بر شما دکتر.خیلی خیلی خیلی لذت بردم.واقعا انرژی تحلیل رفتم برگشت.ازاین به بعد سعی میکنم که فقط لذت ببرم حتی از سخت ترین کارها.
استاد به نظرتون تصویر سازی زیاد از حدش باعث نمیشه خیال بافی و رویا پردازی کنیم ؟! اگه چیزی که هنوز وجود نداره تو ذهن ما نفش ببنده و بعد هم به واقعیت تبدیل نشه که خیلی به مشکل بر میخوریم .
دربارهی آرزوها، راههای غلبه بر مشکلات و رسیدن به موفقیت به سادگی میشود تصویرسازی، يا خیالپردازی کرد و تا حدي اعتماد بهنفس بهدست آورد. رسیدن به قلههای ترقی و پیشرفت را باید بارها در خیال خود و به چشم ذهن دیده باشیم تا در عالم واقع بهوقوع بپیوندند.