تعرض به زنان
در برابر چنین تجاوزهایی چه باید کرد؟
آیا خشونت در برابر متجاوزان نتیجه دارد؟
رابطهی بیحجابی با تجاوز در چیست؟
دفاع مشروع از دیدگاه حقوق اسلامی چیست؟
اطلاعات کتاب:
مخاطب: زنان و دختران که در معرض آسیبهای اجتماعی هستند.
مشخصات محصول: کتاب چاپی در قطع پالتویی، در ۸۴ صفحه، با جلد سلفون مات
موضوع: تحلیل آماری خشونتهای اجتماعی در برابر زنان و شیوههای با مبارزه با چنین تجاوزهایی
نویسنده: افشین طباطبایی
انتشارات: نقش نگین
قیمت: ده هزار تومان
هر انسانی دارای حقوق اجتماعی است. حیات و زندگی، جزء حقوق فطری او محسوب میشود. حقوق شهروندی هر کسی تابع قوانین مدنی، عرفی، شرعی در جامعه است. که در جوامع مختلف تعاریف کم و بیش مشابه دارد.
بهعنوان مثال: در رانندگی، هر کسی موظف است به قوانین موجود در راهنمایی و رانندگی احترام بگذارد. در موارد متعددی خقوق انسانی و شهروندی ما، از جانب دیگران مورد هجوم و تعدی قرار میگیرد که چندان قابل پیگیری یا دفاع نیست.
فهرست مطالب کتاب :
مقدمه
فصل اول : تجاوز
فصل دوم : دفاع شخصی چیست ؟
فصل سوم : نظرات جامعه شناسان
فصل چهارم: نگاه قانون
چگونه این کتاب را تهیه کنیم؟
جهت خرید کتاب اینجا را کلیک کنید
در برابر چنین تجاوزهایی چه باید کرد؟
عدهای میدانند و بلد هستند که در چنین مواقعی چه باید کرد و چگونه از خود دفاع کرد. ولی بیشتر افراد نمیدانند یعنی مهارت لازم برای دفاع را ندارند. این اینگونه مواقع چاره چیست ؟ بهترین کار ترک محل است یا کمک خواستن یا هجوم بردن و آسیب زدن یا ایستادگی در برابر متجاوزگر بحث خشونت نیز به همین شکل است. ایستادگی در برابر فردی خشن حضور در فضایی خشونت بار که منطق و عقل سلیم در آنجا وجود ندارد. و شعور انسانی کم رنگ شده همان روبهرو شدن با هزاران زنبور است. « غرورم میشکست، خرد میشد، و …..» هیچکدام توجیه کنندهی حوادث بعدی و نتایج اسفبار حاصله نیستند.
ستم و جور و تعدی انواع و اقسامی دارد. قرنهاست در سرتاسر گیتی ، ربودن زنان و دختران و تجاوز و تعرض به آنان بهعنوان واقعیتی تلخ، گریبان جوامع بشری را گرفته است با وجود ظهور پیامبران و باورهای مذهبی و اعتقادات دینی ، پیشرفتهای تکنولوژی و فرهنگی ، هم چنان این ناهنجاری اسفبار وجود دارد و قابل چشم پوشی نیست.
آیا خشونت در برابر متجاوزان نتیجه دارد؟
خشونت و دفاع ؛ دو فرایند متضاد هستند یعنی برای دفاع از خود نمیتوان دست به خشونت زد بلکه در برابر خشونت باید از خود دفاع کرد. درک و فهم از هر دو مفهوم و اختلافات بالقوهی موجود در هر یک کمک بزرگی در روبهرو شدن با وضعیتی بحرانی و احیاناً مهار آن است. اگر کسی برداشت نارستی از مفاهیم خشونت و دفاع داشته باشد. به سادگی، هنگام دفاع راه اشتباه را پیش گرفته و بیدرنگ وارد فاز خشونت میگردد.
اتخاذ تصمیم به درگیری لفظی یا فیزیکی با طرف مقابل، بستگی به ما دارد. هرکسی نتیجهی عملاش را میگیرد. نمیتوان آشکارا گفت : چه باید کرد: هر موقعیتی برای خودش منحصر به فرد است. هدف این نوشته ، روشن کردن ذهن و دید به مسائل مربوط به دفاع است. تا بتوانیم تصمیم درستی بگیریم.
رابطهی بیحجابی با تجاوز در چیست؟
ارتباطات اجتماعی مثل دو کفهی ترازو است. که برای حفظ تعادل باید وزن هر دو طرف یک اندازه باشد. ولی چون تعابیر افراد جامعه از هنجارها، سمبل ها، نمادهای اجتماعی متفاوت است در نتیجه تعادل کفههای ترازو، یعنی روابط انسانها با نمادها و سمبلها و … در فضای پدیدار شناختی معنا پیدا میکند بهعنوان مثال : حجاب کم خانمها در فضای شهری شاید امری عادی باشد، ولی در شهرهای کوچک و روستاها ممکن است شخص یا اشخاصی اینگونه برداشت کنند که زنان بدحجاب تمایل نامشروع دارند.
در بیشتر شهرهای کوچک روابط زن و مرد دارای حریمهای زیادی ست. از طرفی کاملاً وارد فضای جدید شهری نشده و خلق و خوی شهرهای بزرگ هم در آنجا حاکم نیست. و از سویی دیگر سنتهای روستایی نیز از بین رفته و بسیاری از باورهای قدیمی پاسخگوی نیازهای اجتماعی جوانان نمیباشد از اینرو هنجارشکنی و حوادث ناگواری همچون تعرض به زنان گاها اتفاق میافتد.
دفاع مشروع از دیدگاه حقوق اسلامی چیست ؟
فقهای مشهور و صاحب نظران اسلامی، در بحث « دفاع از کیان » و تحلیل دفاع فردی و جواز آن در اسلام ، با استشهاد از برخی آیات قرآن کریم ( مانند : آیه ی ۱۹۳ سوره بقره- با آنان بجنگید تا دیگر فتنهای نباشد و دین مخصوص خدا شود – پس اگر دست برنداشتند تجاوز جزء بر ستمکاران روا نیست. ) و احادیث و روایات منقول از پیامبر (ص) و ائمهی اطهار (ع) ، دفاع از نفس ، مال ، ناموس را با رعایت شرایطی جایز دانسته و بهعنوان یک حق استثنایی معرفی کردهاند. ( توانایی و امتیازی که به موجب آن، چنان چه شخصی که جان یا ناموس یا مالاش به نا حق مورد حمله قرار گرفته برای دفاع از خود یا دیگری مرتکب جرح یا قتل مهاجم شود اقدام جایز است و هیچ مسئولیتی یا مجازاتی نخواهد داشت. اگر مدافع در حین دفاع از مال و جان و ناموس خود کشته شود شید محسوب میشود. حتی برخی بزرگان در مواردی اقدام به دفاع را یک تکلیف شرعی معرفی کرده است.)
چگونه این کتاب را تهیه کنیم؟
جهت خرید کتاب اینجا را کلیک کنید
تمامیه مطالب بیانگر حقایق جامعه هستند و مطالبه بسیار زیادی به اندوخته ی اطلاعاتیم افزوده شد…کماله تشکر رو دارم