چشم سوم مفهومی متافیزیکی و رازگونه در عقاید معنوی شرقی است که به قسمتی از پیشانی که آن را چاکرا مینامند نسبت داده میشود. در معنویت جدید، چشم سوم نماد روشنبینی یا غرق شدن در خداوند با تجربه عمیق معنوی است که با تجربه معنوی و روحانی مرتبط است. کسانی که ظرفیت استفاده از چشم سوم را رشد دادهاند به عنوان عارف یا صوفي شناخته شدهاند.
نمادهای چشم سوم
در هندوئیسم – بودائسیم
در هندوئسیم و بودائسیم چشم سوم نماد روشنبینی است (موکشا و نیروانا) این نماد در پیکره نگاری (مجسمه سازی) هندی و جنوب شرقی آسیا با یک خال یا علامت روی پیشانی مرتاضان و حکیمان مثل شیوا (خدای ویرانی)، بودا نشان داده شده است. این نماد «چشم سوم» یا «چشم خرد» (معرفت) نامیده میشود یا در بودائسیم آنرا urna مینامند. در هندوئسیم عقیده براین است که باز شدن چشم سوم شیوا (خدای ویرانی) آخر دنیا است. خیلی از هندوها یک Tilak بین ابروهایشان برای نمایش چشم میگذارند.
در آموزشهای (آموزههای) غربی عقل و خرد
طبق آموزههای غربی در مغز دو اندام کوچک به نامهای غده هیپوفیز و صنوبری وجود دارند. غده صنوبری توسط علم پزشکی به عنوان چشم کوچک سوم شناخته شده است. این آموزشها توضیح میدهند که هیچکدام از این دو غده نه درحال نابودی و نه درحال رشدند بلکه ساکن و در حالت کمون هستند. در گذشتههای دور وقتیکه انسان با دنیای درونش در ارتباط بود، این اندامها ابزار دخول به این دنیا بود. براین اساس نظر انسان با سیستم سمباتیک با دنیای درونیش ارتباط برقرار ميکرد.
چشم سوم در خیلی از هنرها مثل یوگا، هنرهای رزمی چینی مانند کونگنو، شائولین و هنرهای رزمی ژاپنی مثل کاراته و آيكيدو که هر دو از فلسفه ذن سرچشمه میگیرند، بهکار میرود. در تائوئسیم و برخی هنرهای رزمی چینی، «آموزش چشم سوم» شامل تمرکز و توجه بر نقطه بین ابروها با چشم بسته در حالتهای مختلف است. هدف اولیه تمركز فرد به تغییرات روانشناختی است كه در او اتفاق میافتد. این آموزش برای توجه او بر قسمتهای مخالف وجوه جسمی است. هنرآموزانی که چنین آموزشي را میبینند اغلب احساس فشار و سوزش بین ابروها و پیشانیشان دارند.
به چشم سوم «چشم ذهن» هم گفته ميشود که منظور در واقع همان چاکرای ششم است (بين دو ابرو تا بالاي پيشاني). این نقطه چاکرا به آسانی با نزدیک شدن چیزی به آن با انگشت یا هر شی دیگری یا فقط با روش تنفس درست خواه درهنرهاي رزمي، یوگا، ذن یا هرنوع مراقبه ديگر، تحریک میشود. این تحریک باعث جاری شدن نیروی «کی» ki میشود، که به فرد اجازه میدهد که ارتعاش هرچیزی که اطراف اوست را احساس کند.
مبنای جسمی چشم سوم: غده صنوبری؟
بعضیها از جمله Rick Strassman میگویند که چشم سوم در واقع غده صنوبری ساکن است که میان دو نیمکره مغز قرار دارد. به عبارتی دیگر بخشهایی از مغز و غده صنوبری در خواب دیدن، مراقبه، بینایی و انواع دیگر آگاهی (شعور) که هنوز شناخته نشدهاند، نقش مهم و اساسی دارند.
هميشه فكر مي كردم روانشناس خوبي هستم حالا مي فهمم كه تنهاي از عضوي كمك مي گيرم كه انسان ها از اون كمتر استفاده مي كنن، آرزو داشتم انسان هايي بودند كه مثل من فكر مي كردند تا مي تونستم از دنياي اجتماعي ام بيشتر لذت ببرم. گاهي به اين فكر مي كنم كه مثل بقيه باشم اما مثل اينكه راه برگشتي نداره، به نظرم اگر كسي توي اين راه قدم برداره خيلي احساس تنهايي مي كنه توي دنيا. حتي فكر نمي كردم كه متفاوت ديدن هم مي تونه اينقدر دردناك باشه، اميدوارم روزي برسه كه با فردي مثل خودم هم كلام بشم حتي براي ١ ثانيه.
با سلام با من تماس تلفنی بگیرید تا با هم صحبت کنیم.
گاهي از متفاوت بودن آنچنان لذت بردي كه آرزوي عادي بودن داري…