روانشناسی

راهکارهایی برای تقویت مثبت اندیشی

راهکارهایی برای مثبت اندیشی-دکتر افشین طباطبایی
نوشته شده توسط افشین طباطبایی

انسان مثبت­ اندیش چون امید به یافتن راه­ حل دارد، از تمامی ظرفیت­ های درونی و ذهنی ­اش استفاده می­کند و در برابر عوامل منفی و یاس­ آور که ناشی از دشواری­ ها و سختی­های زندگی است به ­سادگی تسلیم نمی­گردد.

 

چند راهکار:

۱- استفاده از انرژی لحظه­ ها: یعنی بهینه­ سازی زمان، تقسیم سه­ گانه نگاه به گذشته، حال و آینده.

۲- استفاده از تجارب گذشته در زمان حال برای رسیدن به آینده­ ای روشن.

۳- استفاده حداکثری از امکانات موجود: منتظر نشویم تا چیزی تمام شود، منتظر نشویم وسایلمان کامل شود. یا ابزار و امکانات دیگری به آن­چه داریم اضافه گردد. شاید فردا دیر باشد اگر در جنگلیم قدر چوب را بدانیم اگر کنار دریایم قدر آب را و… هر سفری هر چقدر دور با اولین گام آغاز می­شود.

۴- استفاده از جملات مثبت و واژه ­های پر قدرت: نه تنها در خود کلامی، بلکه در ارتباط با دیگران، واژه­ هایی که بار مثبت دارند جادو می­کنند. حتا بر روی نگاه و چهره­ ما نیز تاثیر می­گذارند و امواج مثبت آن بر روی اطرافیان هم اثر بخش اند. همه کسانی که زیر امواج مثبت و کلام قدرتمند ما قرار می­گیرند (از خردسالان تا کهن­سالان) قطعا از آن بهره می­برند.

 

جادوی کلام

نباید فراموش کنیم که یکی از روش­های مهم خلق مثبت ­اندیشی تکرار عبارات تاکیدی با بار مثبت و سرشار از انرژی، و استفاده از آن­ها در گفتار عادی روزمره­ می­باشد، که باعث قدرت­مند شدن کلام­ می­گردد.

وقتی با واژه­ هایی که موفقیت و قدرت را به ­طُرق مختلف القا می­کنند سخن می­گوییم، درواقع نهال این عناصر و شعله­ آن­را در دل و روح مخاطبین روشن می­کنیم. تکیه و استواری بر کلام مثبت و نیرومند حاکی از این امر است که راهی درست و موقعیتی مطلوب را در پیش گرفته ایم.

عبارات انرژی­ بخش و مثبت درحقیقت نیروی عظیمی را به حیطه­ ذهنی طرف مقابل می­فرستند که بر وجودشان هم تاثیری مثبت می­گذارند؛ پس باید به­ دقت مواظب گفتار خودمان باشیم و نبض آن را در دست بگیریم. تکرار عبارات تاکیدی مثبت نه تنها اشکالی ندارند، بلکه به ­واسطه­ تاثیر مطلوب و انرژی نهفته روانی­ شان، جهت ملکه شدن بسیار سودمند هم هستند، از طرفی دیگر راه دریافت فراوانی را که پیشاپیش برای ما مهیا شده نیز می­گشایند.

کلام و ­سخنانی که سرشار از انرژی مثبت و نیک­ اندیشی باشند، نه تنها برای خود ما بلکه برای طرف مقابل و مخاطب هم ایجاد توانگری و کامیابی کرده و او را سرشار و برانگیخته می­سازد.

وقتی افکار منفی پا می­گیرند مثل آن است که؛ لجن کف جوی در اثر زیر و رو شدن آب را گل آلود کنند. بطور معمول و در حالت عادی گل و لای در کف جوی ته­ نشین شده است، و آب زلال در سطح جوی روان می­باشد. ولی به مجردی که چند نفر وارد آب شوند و کف جوی بدوند، یا بستر جوی را با چوب زیر و رو کنند، بی­ تردید آب گل­ آلود می­گردد.

در فضای ذهن هم افکار منفی وجود دارند که می­توانیم اجازه دهیم ته­ نشین شده و از دسترس خارج شوند تا از شدت آزار دهی­شان کاسته شود. ولی به مجردی که در اثر عاملی نظام طبیعی ذهن به هم بریزد؛ سروکله­ تمام آن افکار مزاحم پیدا شده که شیرازه­ فکری ما را از هم می­ گسلند.

وجود افکار منفی در ذهن امری اجتناب­ ناپذیر است بهترین کار این است که اجازه دهیم آن­ها در گوشه­ کنارها و زوایای ذهن در فضاهای خارج از دسترس رسوب کنند و ته­ نشین شوند، باید توانایی و هنر این کار را پیدا کنیم و مواظب باشیم که اوضاع ذهن­مان بهم ریخته نگردد.

 

درباره نویسنده

افشین طباطبایی

افشین محمدباقر طباطبایی. نویسنده و پژوهشگر مسائل اجتماعی - روانشناختی - مشکلات جوانان. مربی مثبت‌اندیشی. شعار او این است: رهبر ارکستر زندگی خود باشید

دیدگاهتان را بنویسید