اجتماعی

حسین (ع) 

حسین(ع) - دکتر طباطبایی
نوشته شده توسط افشین طباطبایی

حسین (ع) 

حسین که بود و چه کرد، حسین چه کرده است که چنین همه­‌ عالم عاشق و شیفته­‌ اویند، و قرن­ها در سوگ او رخت عزا پوشیده­ و شیون و زاری می­کنند. مگر هیچ جنگ و جنایت شوم دیگری در طول تاریخ بشر رخ نداده است؛ پس چرا واقعه­‌ کربلا این­ تحول بزرگ بشری را ایجاد کرده و چنین تاثیری از خود بر جا­ گذاشته است.

حسین(ع) امامی دانشمند، باهوش، عالم، سیاستمدار و مجتهدی آگاه به مسایل زمان بود. او در دامان بزرگترین زن عالم بشریت بزرگ شده بود. او تربیت شده مکتب علی(ع)، میزان و پیمانه بشریت، و از رهنمودهای بزرگترین پیامبر یعنی رسول اکرم بهره‌مند گردیده بود، یعنی انسانی تمام بود.

حسین مظهر اراده همه­‌ تاریخ است که گره­­ی کور زمان را در عاشورا برای همیشه باز کرد. حسین پرچمدار و علم­دار و مشعل­دار و جلودار­ و در یک کلام وارث همه­‌ پیامبران است که رسالت آنان را در آن مقطع تاریخی بر دوش می­کشید. حسین وظیفه داشت در برابر انحراف اسلام، انحراف دین به پا خیزد.

آنجایی که حسین از میانه­‌ سفر حج با آگاهی کامل اعلام می­کند که قصد عزیمت به کوفه دارد مشخصا نیتش را برای تاریخ، برای بشریت، برای حرامیان، برای استکبار زمان، آشکار می­کند، و در هر گامی که به کربلا نزدیک­تر می­شود مسولیت و رسالتش سنگین­تر می­گردد.

او با اعلام سفر خویش از نیمه راه حج قصد دارد که بگوید در جایی که ظلم و جهل و ناآگاهی پا برجاست و سرطان فساد و فسق و جور در حال نابود کردن پیکره­ی جامعه اسلامی است، رفتن به بزرگترین اجتماع بشری یعنی حج برای اعلام ربوبیت، بندگی، افتادگی، وحدت و… در برابر خدا معنی ندارد، و بازگرداندن دین بر مسیر اصلی و باز کردن گره­‌های کور ظلم و نفی جهل تنها یک راه وجود دارد و آن شهادت است. تزریق خون تازه به رگ‌های اسلام و جامعه و تاریخ است، و این مهم انجام نمی شود مگر با شهادت بهترین بندگان خدا، و حسین(ع) این را خوب   ‌می­داند. چون او وارث آگاهی، دانایی و نور است.

حسین(ع) عازم می­شود، به سوی شهادت­گاه با مردانی از جنس ایمان و شجاعت. مستکبران و شیاطین زمان با فرستادن کسانی سعی دارند به هر قیمتی با حسین(ع) از در مصالحه درآیند زهی خیال باطل.

خون مطهر حسین و یارانش کالبد مرده تاریخ را زنده کرد. حرکت معنادار و جهت­‌دار عاشورا نه تنها اسلام را از انحراف نجات داد، بلکه برای همیشه بر ریل پیشرفت و حرکت صحیح قرار داد.

حسین(ع) نقطه‌­ای تاریک در سرنوشت بشر را تبدیل به انفجاری کبیر و هدایت­گر می­کند و این کار تنها با خون پاک او ممکن شد.

حسین(ع) آگاهانه در روزهای ۹ و ۱۰ محرم ۶۱ هجری مطابق با ۲۰ مهر ۵۹ شمسی ۱۰ اکتبر ۶۸۰ میلادی کوردلان را عقب راند، تاریخی نوین برای بشریت رقم زد، با مثبت ­اندیشی ثابت کرد که نور بر ظلمت و خون بر شمشیر پیروز است.

درباره نویسنده

افشین طباطبایی

افشین محمدباقر طباطبایی. نویسنده و پژوهشگر مسائل اجتماعی - روانشناختی - مشکلات جوانان. مربی مثبت‌اندیشی. شعار او این است: رهبر ارکستر زندگی خود باشید

دیدگاهتان را بنویسید