با توجه به سیر تحولات پیچیده ی مذاکرات هسته ای و کار طاقت فرسا و حرفه ای هیئت مذاکره کننده در دستیابی به توافقی جامع و برد – برد، ما به عنوان اعضای یک جامعه ی انقلابی می توانیم این پیام را از مذاکرات برداشت کنیم که؛ برای رفع هر مشکل و رسیدن به خواسته و نیازی که منافع شخصی و خانوادگی ما را در برداشته باشد، بهترین کار برای حل اختلاف، یافتن راه حل، و یا رسیدن به توافق، چه در محیط های خانوادگی، شغلی، اجتماعی و … سازو کار گفتگو و مذاکره است، گرچه به نظر کاری سخت و مشکل برسد و نیاز به صبر و حوصله و تحمل و گذشت زیاد داشته باشد. ولی مهم این است که در مقایسه با راه های دیگر در همه ی عرصه ها کم هزینه تر است.
قدرت، نفوذ و تاثير كلام بر هيچکس پوشيده نيست. همه ی ما در مواجهه با ديگران سعی می نماييم آنچه مد نظر داريم را از طريق كلمات پی بگيريم و به نتيجه ی مطلوب خود برسيم. كلام اگر همراه با بينش و انديشه ی ژرف باشد، اقتدار پیدا می کند، و بر دیگران تاثیر واقع می گذارد، و اصولاً انسانها تسليم قدرت آن می شوند.
یادگیری مهارت های ارتباطی صحیحِ دوطرفه و سرشار کردن فضای زندگی از حسن تفاهم و نظر برای حل مسایل، راه گشای گذر از سختی های پیش روست.درجایی که ابراز حجم بالایی از احساسات ما، همانند خشم، نفرت، كينه، عشق، محبت، احترام و…در كلام و زبان خلاصه می شود. در اغلب موارد اگر احساس از طريق كلمات منتقل نشود، ديگران هرگز متوجه آن احساس به خصوص نمی شوند.
در اکثر خانواده ها به علت ضعف آموزش و مهارت که از دوران کودکی به آن توجه کافی و لازم نمی گردد، اغلب افراد چه زن و چه مرد در مواجهه با چالش های مختلف که در زندگی با آن روبرو می گردند دچار استیصال شده، دست و پای خود را گم کرده، و یا از روی ندانم کاری راه اشتباه رفته و به خشونت، قهر، تخریب، تضعیف و دیگر روش های انفعالی روی می آورند.
از سوی دیگر هجوم فرهنگ فرنگی یا به تعبیر درست؛ شبیخون فرهنگی، باعث گردیده نسل جوان خانواده ها و فرزندان نوجوان به از خود بیگانگی و دور شدن از یکدیگر روی آورند. که مخاطرات جدی بر پیکر خانواده وارد می سازد. پیام مثبت مذاکرات هسته ای به خانواده ها آموزش و یادگیری روش های گفتگو و مذاکره در کانون خانواده بین والدین و فرزندان، بین زن و شوهرها، بین همکاران، بین آحاد افراد جامعه و استفاده از تمامی ظرفیت های ذهنی یکدیگر برای رسیدن به یک توافق و تفاهم در موارد مورد اختلاف دو جانبه یا چند جانبه است. در حقیقت رویکرد گفتگو و مذاکره در تعاملات اجتماعی نرخ بسیاری از معضلات را پایین می آورد. آن چه مسلم است بسیاری از افراد به واسطه ی عدم آشنایی با ادبیات گفتگو و فنون مذاکره، هنگام بروز مشکلات در بیشتر موارد به سادگی در دام تقابل و رویارویی و حتی خشونت و پرخاش و دیگر روش های زورمدارانه والدانه میافتند.
اگر بلد نیستیم بهتر است بیاموزیم و یاد بگیریم که چگونه مذاکره و گفتگو کنیم تا توافقی مناسب به دست آوریم، چون بدینوسیله می توانیم مشکلات و گرفتاری ها و معضلات ناهنجار زیادی را ساماندهی کنیم. دیر یا زود باید دست به اینکار بزنیم و فرهنگ مذاکره و گفتگو را در جامعه ی خود ترویج نماییم، هیچ وقت برای آموزش دیر نیست.