دفاع
مخاطب: همه کسانی که میخواهند در شرایط بحرانی و خطرناک جان سالم به در ببرند و از ندانم کاری در صحنه وقوع خشونت بپرهیزند. مخصوص مربیان و هنرجویان رزمی
مشخصات محصول: کتاب چاپی در قطع رقعی، در ۳۵۲ صفحه، جلد سلفون مات
موضوع: دفاع از خود – جنبههای روانی و امنیت فردی
نویسنده: افشین طباطبایی
ناشر : نقش نگین
چاپ: سوم
ویراستار: محمد اسحاقی
قیمت: چهل هزار تومان
چگونه این کتاب را تهیه کنیم؟
جهت خرید اینجا را کلیک کنید
فهرست مطالب کتاب:
درباره نوشتن کتاب
درباره دوستم
مقدمه
فصل اول: دفاع
فصل دوم: شناخت خشونت
فصل سوم: تهاجم و نزاع
فصل چهارم: دفاع شخصی
فصل پنجم: هنر دفاع
فصل ششم: روش های دفاعی
فصل هفتم: دفاع چاقو
فصل هشتم: دفاع نفس بانوان
فصل نهم: سرقت
فصل دهم: پرهیز از درگیری
فصل یازدهم: قانون و دفاع
منابع
دفاع، پاسداری و سیانت از آنچه خیر و نیکی است در برابر جلوههای مختلف شر و پلیدی از دستبردی ساده تا تجاوز بهعنف تنها منحصر به زور و در دایرهی اعمال فیزیکی محدود نمیشود، بلکه موضوع بسیار وسیعتر و پیچیدهتر از چنین تحلیلهای سادهای است. چه، گاه در فضایی ملتهب که آکنده از بار خشونت است و در ادامه به یک درگیری منجر به ضرب و جرح و یا حتی قتل میگردد.
ترفندی ساده و خروجی عاقلانه از محل، تمام ماجرا را ختم به خیر کرده و صورت مسئله به کلی پاک میشود. با خواندن این کتاب با مطالب تازه و نویی رو به رو خواهید شد.
درباره نوشتن کتاب
چند سال پيش از اين پسرم ـ که آن موقع نوجوانى پانزده، شانزده ساله بود و کمربند قهوهاى کاراته داشت ـ سراسيمه و وحشتزده به من زنگ زد و گفت که سه نفر لات خيابانى قصد درگيرى با او را داشته اما نتوانستهاند کارى کنند.
من تحتتأثير قرار گرفتم و همان شب به استاد «مايکل پيس» تلفن زدم (از کارشناسان به نام دفاع شخصى است که سمينارهاى زيادى هر ساله در اين زمينه بر پا مىکند). در روزهاى بعد با افرادى که تجربهى درگيرى خيابانى با اراذل را داشتند حرف زدم و با بعضى اوباش خيابانى هم گفتگو کردم; با کارشناسان فن جلسه گذاشتم، ايميل فرستادم، کتاب و مقاله خواندم، فيلم ديدم، آمار و ارقام را بررسى کردم و ساعتها در اينترنت جستجو کردم و… دست آخر کتاب حاضر حاصل سه سال کار مداومم شد.
دربارهى دوستم
پايان پذيرفتن کار کتاب حاضر مصادف شد با از دست دادن ناگهانى صميمىترين دوستم آقاى «هراچ خوجه مال» که مربىاى ارزشمند، دانا، آشنا به علم روز، با اخلاق، دوست داشتنى و مردمى بود. او سالهاى زيادى از عمر خود را وقف تربيت و تهذيب جسمى و اخلاقى هزاران جوان و نوجوان کرد و در اوج فعاليت ورزشى با مرگ خود اندوهى تلخ بر جان من نشاند.
از آن جايى که «هراچ» بهعنوان يک مربى بزرگ و سرشناس، موضعى اجتماعى و هنجارساز داشت و موضوع کتاب نيز دفاع در برابر ناهنجارىهاست از اينرو آن را به او تقديم کردم تا يادش را گرامى دارم.
ياران موافق همه از دست شدند در پاى اجل يکان يکان پست شدند
بوديم به يک شراب در مجلس عمر جامى دو سه پيشتر ز ما مست شدند
«خيام»
مقدمه
ناهنجارىهاى اجتماعى; سرقت، خشونت، نزاع، درگيرى، ضرب و جرح، شرارت، تجاوز به عنف، قتل و… هم چون ويروسهاى مخرب به جان جوامع انسانى افتادهاند. اگر کل جامعه را به بدن يک انسان تشبيه کنيم; ناهنجارىهاى اجتماعى ميکروبهايى هستند که موجب انتقال بيمارىهاى گوناگون مىشوند. در عمل و تجربه ثابت شده که بهترين راه مقابله با تهاجم ميکروبهاى خطرناک، پيشگيرى اوليه است.
هر جامعهاى از ميليونها زن و مرد، پير و جوان، کودک و بزرگسال تشکيل شده است. سردمداران، معلمين و ناظمين جوامع، همواره سعى در کاستن از ميزان پلشتىها، بدىها، تعدىها، ظلمها و اعمال زشت و مفاسد را دارند. اما شر، بهعنوان مصداق بارز شيطان و پليدى همواره باز توليد مىشود و در قالبهاى تازه و نو پديدار مىگردد. خير و نيکى و فضيلت جاودانهاند و يک سو و يک رو داشته و از آنجا که بسيار آسيب پذير هستند نياز به دفاع و حمايت فراوانى دارند. دفع شر و پليدى و دفاع از نفس، جان، آبرو، مال، ناموس، شرف، حيثيت و… در زمره وظايف و حقوق انسانى، شرعى، عرفى و قانونى هر فردى محسوب مىشود. موضوع مهم، اين است که چهطور عمل کنيم و چه تدبير و درايتى در پيش بگيريم که ضمن و حين دفاع در برابر شر (در هر شکل آن) کمترين آسيب را ديده و کمترين بها را پرداخت کنيم.
کمربند ايمنى در خودرو، يک وسيلهى ضرورى و واجب است. شايد به تعداد دفعاتى که سرنشينان از آن استفاده مىکنند و احتمال خطرى که ممکن است پيش بيايد، افراد زيادى را از بستن آن منصرف کند; ولى حادثه، تنها يک بار اتفاق مىافتد. در وقايع خشونتبار و ناگوار، بار دومى وجود نخواهد داشت که در اولى تجربه اندوخته تا در دومى به کار بنديم. با استفاده از تجارب به دست آمده از قربانيان جان به در برده از وقايع جنايى و استناد به آمار مراکز انتظامى، نيروهاى امنيتى، واحدهاى قضايى، بيمارستانها، بايد آگاهى، شناخت و بينش خود، اطرافيان، فرزندان و همه ى افراد جامعه را بالا ببريم تا بتوانيم ضريب خطر و نرخ آسيبهاى روانى، جسمى، جانى، مالى و ناشى از رويدادهاى اسفناک را در حد امکان پايين بياوريم.
اين جانب بهعنوان مربى هنرهاى رزمى (کاراته) با بيش از سه دهه تجربهى فنى و کارى تعليم و تدريس حرفهاى در مبارزه با ناهنجارىهاى اجتماعى و وقايع مختلف ناشى از آن در طول سالهاى متمادى، ضمن شرکت در سمينارهاى تخصصى و آموزشى در کشورهاى مختلف و ديدار با کارشناسان مبارزه با اشرار و جانيان و دست اندرکاران معضلات اجتماعى به نتايج و جمع بندىهاى قابل توجه و ارزشمندى رسيدهام که ماحصل آن تجارب و آموزهها اين کتاب است.
ادعا نمىکنم مطالبى که بيان کردهام صددرصد مطمئن يا عملى است. سعى کردهام موضوعات را صرفاً از نظر فنى و کارشناسى مورد بررسى و تجزيه و تحليل قرار دهم، از علم آمار کمک بگيرم و ديدگاههاى استادان ديگر را نيز مطرح سازم.
هدف اصلى در سرتاسر اين کتاب روشن ساختن ذهن خواننده در مباحث مختلف است. اگر بتوانم به درصد کمى از آنان هم بياموزم که از خشونت، درگيرى و هر نوع نزاع پرهيز کرده، قبل از وقوع حادثه صحنه را ترک کنند، وظيفهى خود را به درستى انجام دادهام. اگر تعدادى از دختران جوان با خواندن اين کتاب ياد بگيرند چگونه موقعيتهاى بغرنج و بالقوهى مخاطرهآميز و سرشار از تهديد را تشخيص داده و بدون ايجاد شک و سوءظن در مهاجم، صحنه را ترک کنند و خود را از قربانى شدن نجات دهند، به هدف شخصىام رسيدهام.
بايد بدانيد هنرهاى رزمى، روشهاى پرهيز از درگيرى و خروج مسالمت آميز از صحنههاى احتمالى خشونت است; نه شيوههاى مبارزه و زد و خورد فيزيکى.
فنون رزمى مثل کاراته و فلسفهى متعالى آن، آموزش چگونگى از پاى در آوردن انسانهاى ديگر نيست. فلسفه کاراته، دانش مديريت بحران و ادارهى شرايط عنان گسيخته را آموزش مىدهد، تا بتوانيم در جوى بحرانى و سرشار از التهاب و تنش و خشونت، که هر لحظه احتمال انفجار و درگيرى فيزيکى مىرود، با آرامش و درايت، انگيزههاى انسانى را به محيط باز گردانده، و پليدى و شرارت را از آن دور نماييم.
فلسفهى کاراته بر شؤون و کمالات اخلاقى و انسانى تکيه دارد و قدرتمندى جسم و دست يابى به فنون خاصه فيزيکى اندامها را زير بناى رشد انديشه و ارتقاء مقامات روح و تناورى و ستبرى شخصيت انسانى آدمى مىداند که دفاع کردن از خويش در هر عرصهاى ـ چه نفسانى، چه روحانى ـ جنبهاى از آن شأن است.
دفاع، پاسدارى و صيانت از آن چه خير و نيکى است در برابر جلوههاى مختلف شر و پليدى از دستبردى ساده تا تجاوز به عنف تنها منحصر به زور و در دايرهى اعمال فيزيکى محدود نمىشود. بلکه موضوع بسيار وسيعتر و پيچيدهتر از چنين تحليلهاى سادهى است. چه، گاه در فضايى ملتهب که آکنده از بار خشونت است و در ادامه به يک درگيرى منجر به ضرب و جرح و يا حتى قتل مىگردد، ترفندى ساده و خروجى عاقلانه از محل تمام ماجرا را ختم به خير کرده و صورت مسئله را پاک مىکند.
اینجانب افشین طباطبایی به شما اطمینان می دهم که با خواندن کتاب دفاع با مطالب تازه و نويى رو بهرو خواهيد شد که براى شما بسيار مفيد خواهد بود.