اجتماعی

نشتی انرژی

نشتی انرژی - دکتر طباطبایی
نوشته شده توسط افشین طباطبایی

در زندگی همه­ ما کسانی حضور دارند که نسبت به آن­ها مسوولیت داریم؛ مادر، پدر، همسر، فرزندان، خواهر و برادر، فامیل، همسایه، زیردستان و… طبیعی است که در برابر خواسته های این افراد بی­ تفاوت نیستیم و لازم است در بسیاری زمینه­ ها به آن­ها کمک کنیم. ولی موضوع این است که اگر در دام کشمکش روزمره با والدین (پدر یا مادر) بیفتیم؛ بازنده­ اصلی ما هستیم چون جنگ و مرافه بی فرجام با کسی که ما را بزرگ کرده در دامان او رشد کرده ایم و اغلب اختلاف سلیقه و نظر زیادی بین­مان هست، جنگی از ابتدا مغلوب به شکست برای ماست.

 

البته در اغلب موارد آن­ها نیز در قبال ما احساس مسوولیت می­کنند. غیر از این­، افراد دیگری نیز هستند که خواهی نخواهی ما مجبوریم با آن­ها نیز ارتباط داشته باشیم، که حفظ این روابط به ناچار نیرو و وقت زیادی از ما تلف می­کند. سوال این است که آیا صرف وقت زیاد برای حفظ ارتباط با همه­ افراد، کار درستی است یا نه؟

همان­طور که گفته شد عمر و وقت انسان محدود است. این زمان و انرژی محدود حیات باید صرف کارهای زیادی در زندگی شود. تحصیل، اشتغال، کسب درآمد، کارهای شخصی، بزرگ کردن فرزندان، نگهداری و مراقبت از والدین، رسیدگی به دوستان و نزدیکان و از همه مهم­تر انجام وظایفی که خداوند بر عهده ما گذاشته است.

 

اگر انرژی حیات صرف انجام کارهای بیهوده شود(روابط غیرضروری یکی از این موارد است) به اصطلاح دچار نشتی انرژی می­شویم

 

مانند یک لوله­ آب که چند سوراخ ریز و درشت در آن ایجاد شده باشد، مسلم است آب از سوراخ­ها به بیرون می­زند و شدت­ اش کاهش پیدا می­کند.

به ­همین ترتیب انرژی ما هم اگر صرف کارها یا افرادی شود که جزو امور اصلی زندگی نیستند، دچار کمبود انرژی می­شویم و یک وقت به خود می­ آییم که نیرو­مان کاهش پیدا کرده، کم حوصله و بی­حال و حتا افسرده شده­ ایم و دیگر نیروی انجام کارهای عادی­مان را هم نداریم. اما متوجه نیستیم مشکل از کجاست و علت آن ­را به خستگی، کار زیاد، نداشتن تفریح و مشابه این­ها نسبت می­دهیم و متوجه نیستیم که نیروی­مان را بیهوده به هدر می­دهیم.

متاسفانه برخی افراد نه تنها انرژی­ ما را هدر می­دهند، بلکه به روح و روان ما سم تزریق می­کنند و طبعا این سم روح ­ما را آلوده می­کند و خود این آلودگی هم به کرختی بیش­تر منجر می­شود. سنگینی، بی­ انرژی بودن و درنهایت سمی شدن (منفی­ گرایی) نتیجه­ معاشرت با افرادی است که خیلی پیش از این­ها می­باید از بودن با آن­ها صرف­نظر می­کردیم.

 

درباره نویسنده

افشین طباطبایی

افشین محمدباقر طباطبایی. نویسنده و پژوهشگر مسائل اجتماعی - روانشناختی - مشکلات جوانان. مربی مثبت‌اندیشی. شعار او این است: رهبر ارکستر زندگی خود باشید

دیدگاهتان را بنویسید