خانواده

ستیزهای زناشویی

ستیزهای زناشویی - دکتر طباطبایی
نوشته شده توسط افشین طباطبایی

تهاجم: در این شیوه همسران با سرزنش یا محکوم کردن یکدیگر، و مقصر نشان دادن طرف مقابل به هم ضربه می‌­زنند. وقتی هم طرف مقابل عقب‌­نشینی کرد، فکر می‌کنند برنده شده‌­اند، ولی در واقع باخته‌­اند؛ چون در ایجاد ارتباط شکست خورده‌­اند و صمیمیت را از دست داده‌­اند.

قهر: یکی از راه­‌های ستیزهای زناشویی و مشاجره بین زوج­هاست که به جنگ سرد خانوادگی مشهور می‌­باشد. در این حالت فرد می‌­خواهد همسرش را با سکوت و کم محلی تنبیه کند و ممکن است از چند ساعت تا چند روز یا چند هفته طول بکشد. گاه به آرامش کوتاه مدت و صلح ظاهری هم می‌­رسند. حتا در برخی موارد هر دو طرف اقدام به قهر و کم محلی به یکدیگر می­‌کنند.

فریب: این حالت بیشتر مخصوص خانم­هاست. طوری‌که برای اجتناب از صدمات احتمالی بعدی دست به تمارض زده، وانمود می‌­کنند مشکلی وجود ندارد و با لبخندی مصنوعی و ساختگی تظاهر به خوشحالی و رضایت می‌­کنند. این رفتار نشان و حکایت از طوفانی سهمگین دارد.

کوتاه آمدن: در این وضعیت، فرد از ترس جار و جنجال و کشمکش‌­های بیشتر بعدی به جای بحث کردن کوتاه آمده، تقصیر را به گردن می‌گیرد و درحقیقت خود را فدا می‌کند. این روش نیز در طولانی مدت به صورت بیماری‌­های مختلف روانی و رفتاری بروز    می‌کند.

مشاجره: روشی بسیار مرسوم و عادی که همه­‌ی زن و شوهرها در زندگی زناشویی آن را تجربه می‌­کنند. بحث از موضوعی غالبا ساده شروع می‌­شود و در ادامه به مشاجره‌­ی لفظی، جدل، دعوا، پرت کردن اشیا، توهین و فحاشی و گاه درگیری فیزیکی می‌­انجامد.

فرزندان همواره والدین خود را برترین الگو می‌­دانند و سعی در شبیه سازی مستقیم یا غیرمستقیم اعمال ایشان در طول زندگی حال و آینده خود دارند، این موضوع نیز اهمیت دارد که مشاجرات پدر و مادر، ستیزهای زناشویی و سردی بیش از حد در روابط مخرب و زیان بار بوده و در موارد حاد به طلاق و جدایی منجر می‌­گردد.

درباره نویسنده

افشین طباطبایی

افشین محمدباقر طباطبایی. نویسنده و پژوهشگر مسائل اجتماعی - روانشناختی - مشکلات جوانان. مربی مثبت‌اندیشی. شعار او این است: رهبر ارکستر زندگی خود باشید

دیدگاهتان را بنویسید