روانشناسی

برنامه­‌ریزی ذهنی

برنامه­‌ریزی ذهنی - دکتر طباطبایی
نوشته شده توسط افشین طباطبایی

جهت دست­یابی به خوش­بینی باید برنامه­‌ریزی ذهنی داشت، یعنی زدودن ذهن از افکار غیرضروری و منفی. بی‌تردید اگر بتوانیم برنامه­‌ریزی ذهنی داشته و ذهنمان را سازمان­دهی و مرتب کنیم و اجازه ندهیم افکار غیرضروری و مخرب عملیاتی شوند. باید برای افکار سلسله مراتب تعیین نماییم و آن­ها را مرتب کنیم. صددرصد تاثیر این کار در فعالیت‌های روزمره‌مان نمود پیدا می­کنند و مسیر حصول مثبت‌اندیشی و تغییر الگوهای ذهنی ما سازمان بهتری پیدا خواهد کرد. قطعا با نزدیک شدن به تفکر مثبت می­توانیم روی پیدا کردن راه‌حل‌ها متمرکز شویم آن‌وقت دیگر انرژی خود را صرف احساسات منفی نمی­کنیم.

حذف احساسات منفی انرژی تمرکز ما را روی کارهایی که احتیاج به یافتن راه­‌حل داریم افزایش می­دهد. نیاز اساسی­ ما و درحقیقت گام اصلی رسیدن به مثبت‌اندیشی به بیان ساده‌تر خوش­بینی برنامه­‌ریزی ذهنی می­باشد. اغلب افراد به اشتباه تصور می­کنند؛ آدم­‌های مثبت‌اندیش دچار مشکل نمی­شوند، یا اساس بی‌غم و درد یا پول­دار و سرخوش­اند، در صورتی ­که این­طور نیست. باید متذکر شد بسیاری از انسان­‌های مثبت‌اندیش و خوش­بین از قعر منفی‌بینی و بدبینی راه‌شان را به­ سوی نور و خوش­بینی و مثبت­‌اندیشی پیدا نموده‌اند آن هم با برنامه­‌ریزی ذهنی.

به بیان بهتر افراد مثبت­‌اندیش دچار مشکل، گرفتاری، حادثه، دردسر، غم، ناراحتی و امثالهم و سختی‌های سنگین در زندگی می­شوند، و گاه با تجارب هولناکی هم­ روب­رو شده­‌اند. ولی تفاوت در این است که این­ گونه افراد، به واسطه برنامه­‌ریزی ذهنی در رویارویی و مواجهه با مشکلات زندگی جار و جنجال و غوغا و گله و شکایت و آه و ناله و نفرین و به راه نمی‌اندازند، بلکه سعی می­کنند با وجود تمام مصیبت‌های وارده، اولا به­ دنبال یافتن ساد­ه‌­ترین راه­ حل برای برون رفت از گرفتاری به­ وجود آمده باشند، دوما از زندگی با وجود تمامی مشکلاتش، لذت ببرند و اصل ماجرا هم در همین نکته است.

یعنی با برنامه­‌ریزی ذهنی و داشتن الگوی ذهنی مثبت‌­اندیشی به روح و روان خودشان کمک می­کنند تا اعصابی راحت و آرام داشته باشند. چون هیچ یک از ما نمی­توانیم از مشکلات و گرفتاری‌­ها به خصوص آن­هایی که ناخواسته برایمان پیش می­‌آید، ورشکستگی، مرگ و میر، بیماری، گرفتاری­‌های اجتماعی و… فرار کنیم که گریزی از آن­ها نیست. ولی قوه­ برخورد ما با چنین رویدادها و مسائلی ا­ست که ما را قدرتمند می­کند و یا ذلیل و خوار. دارا بودن الگوی ذهنی مثبت و یا منفی نشانه­ همین است.

درباره نویسنده

افشین طباطبایی

افشین محمدباقر طباطبایی. نویسنده و پژوهشگر مسائل اجتماعی - روانشناختی - مشکلات جوانان. مربی مثبت‌اندیشی. شعار او این است: رهبر ارکستر زندگی خود باشید

دیدگاهتان را بنویسید